Târgu-Jiu: Rectorul Adrian Gorun declară: „Dacă nu câştigam la referendum, plecam!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 13 la sută din profesorii şi studenţii cu drept de vot nu l-au susţinut pe Adrian Gorun pentru funcţia de rector al universităţii.

Mai mulţi profesori şi studenţi s-au prezentat ieri după-amiază la Sala de Lectură a Facultăţii de Inginerie ca să voteze pentru sau împotriva destituirii rectorului Adrian Gorun. Această decizie a fost luată după ce un fost cadru didactic, care a demisionat în urmă cu câţiva ani, a făcut public faptul că universitatea este condusă în stil comunist, iar profesorii care îndrăznesc să gândească liber sunt persecutaţi. La referendumul de ieri, 146 de profesori titulari şi reprezentanţi ai studenţilor în Senat şi Consiliile facultăţilor au participat la scrutin pentru a-l destitui sau pentru a-l susţine în continuare pe Gorun, în funcţia de rector al instituţiei de învăţământ superior. Rezultatele au fost făcute publice astăzi de către reprezentanţii UCB.


18 profesori şi studenţi au votat pentru destituirea actualului rector, iar 121 împotriva demiterii acestuia. „12,95 % nu mă vor şi nu sunt interesaţi de bunul mers al instituţiei, ci de interesele lor şi ale altor idivizi plasaţi în afara comunităţii academice. Dacă nu câştigam alegerile, plecam. De luni, studenţii vor completa chestionare în care au posibilitatea să semnaleze activitatea slabă a profesorilor şi absenţa acestora de la cursuri. Acum, după ce am fost reales, mă simt mai responsabil pentru comunitatea academică. În viitorul apropiat voi înfiinţa o casă de cultură a studenţilor“, a declarat Adrian Gorun, rector al UCB.

În favoarea rectorului

Unii studenţi sunt de părere că actual rector merită să rămână în funcţie. „Este un om corect şi integru în activităţile desfăşurate. A făcut demersurile necesare pentru a constitui un centru de cercetare format în proporţie de 95 la sută din studenţi şi se implică personal în ceea ce priveşte viaţa  studenţească curriculară şi în proiectele studenţilor“, a spus Mihaela Ciorei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite