Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ „Rechinii“, împrăştiaţi de caracatiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii neautorizaţi din Târgu-Jiu au fugit de agenţi, abandonându-şi maşinile în parcare pentru a scăpa de amenzile usturătoare. Cei care au reuşit să fenteze controlul oamenilor legii şi să scape neamendaţi vor plăti oricum taxa pentru ridicarea maşinilor.

Angajaţii Serviciului Transporturi Publice Călători din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Jiu şi poliţiştii comunitari au efectuat astăzi un control, în zona gării, pentru a surprinde şoferii care fac ilegal taximetrie. Acţiunea a fost organizată ca urmare a sutelor de plângeri depuse la sediul primăriei. Taximetriştii cu acte în regulă au reclamat faptul că „rechinii“ le suflă de sub nas clienţii şi nimeni nu ia vreo măsură. Poliţiştii au avut parte de surprize: mulţi şoferi au dat bir cu fugiţii, motiv pentru care oamenii legii au dispus confiscarea taxiurilor abandonate în staţia de la gară.

image

Caracatiţele au blocat roţile a opt autoturisme

Zonă bună de pescuit „rechini“

Aceasta este zona unde vin cei mai mulţi taximetrişti. Câţiva şoferi au părăsit maşinile. Probabil că nu aveau atestate, dar vor plăti şi mai mult ca să le recupereze de la firma de ridicări auto. Pirateria este faptă penală. Un taximetrist autorizat trebuie să aibă atestat, plăcuţe de identificare şi sigla de taxi pe plafon“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

image

Conducătorii care au fugit de control au rămas fără maşini, acestea fiind ridicate de reprezentanţii primăriei

image

Şase taxiuri au fost ridicate şi duse la depozitul S.C. TransloC S.A.

Taximetriştii autorizaţi sunt nemulţumiţi de faptul că nu au loc în parcări din cauza „rechinilor“. Şoferii care transportă oameni în mod  legal spun că poliţiştii nu iau măsuri. „De ce nu îi prind pe cei care sunt neautorizaţi?  Eu plătesc taxe la primărie, am impozit forfetar pe firmă, iar piraţii nu dau  niciun ban şi, pe deasupra, ne mai fură şi clienţii“, a spus Mitel Hău, taximetrist din Târgu-Jiu.

image

Taximetriştii cu acte în regulă se plâng de lipsa clienţilor

Şoferii care au fentat controlul au scos câte 100 de lei din buzunar ca să-şi  ridice autoturismele din depozitul firmei de transporturi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite