Reacţia unui tânăr care susţine examenul de bacalaureat: „Chiar dacă îl iau, cine îmi plăteşte mie facultatea?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3.000 de elevi din Gorj susţin, de astăzi, probele scrise la a doua sesiune a „maturităţii“. Un tânăr accidentat la picioare va fi testat acasă, iar altul cu mâna ruptă a cerut să scrie altcineva în locul lui.

Dezastrul din prima sesiune a bacalaureatului din 2011, la care promovabilitatea a fost de doar de 34,94 la sută la nivelul judeţului Gorj, ar putea fi îndreptat în această toamnă. Nu mai puţin de 3.000 de tineri trec prin febra probelor scrise, în această perioadă, însă pentru unii dintre ei rezultatele nu contează nici de această dată.

„M-am pregătit zece la sută. În prima sesiune am fost respins la matematică şi biologie, dar nu mă interesează ce se va întâmpla acum. Chiar dacă îl iau, cine îmi plăteşte mie facultatea? Mai bine plec la muncă în străinătate“, a declarat Alexandru, un târgujian de 19 ani. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar (ISJ) Gorj au anunţat că în toate centrele de examen vor exista camere video.

„Sunt peste 3.000 de elevi înscrişi şi şapte centre de examen, cinci în Târgu-Jiu, unul la Turceni şi unul la Motru, plus două centre de evaluare, ambele în Târgu-Jiu. Avem două cazuri deosebite. Este vorba despre solicitarea unui tânăr care a cerut să susţină probele acasă, întrucât a suferit un accident la picioare, iar celălalt, cu mâna ruptă, a solicitat ca cineva să-i transcrie subiectele“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct în cadrul ISJ Gorj. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română, din 220 de candidaţi, 47 au lipsit, iar la limbile străine 52 nu s-au prezentat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite