Reacţia unui angajat al firmei de mobilă în timpul protestului spontan: „Ştiu că îmi voi pierde locul de muncă după grevă, dar vreau salariul pe iulie şi august“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

335 de angajaţi ai firmei de mobilă Rostramo, din Târgu-Jiu, şi-au cerut ieri banii pentru ultimele două luni. La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care au discutat atât cu cei din conducerea societăţii, cât şi cu angajaţii.

Toţi salariaţii firmei de mobilă Rostramo s-au prezentat ieri la serviciu la fel ca într-o zi obişnuită, la program, numai că, în loc să intre la lucru, au rămas în curtea societăţii şi au protestat în semn de nemulţumire faţă de neplata remuneraţiei. Printre ei s-a aflat şi Gheorghe Dumitriu, un bărbat de 49 de ani, operator placaj în cadrul societăţii, care a avertizat că nu va renunţa la acţiunea spontană până când nu i se vor acorda banii pe cele două luni, chiar şi cu riscul de a-şi pierde locul de muncă.  „Nu renunţ, indiferent de ceea ce se va întâmpla. Peste câteva zile îmi expiră contractul, chiar am fost ameninţat că nu mi se va mai prelungi, mă dau afara şi gata, dar vreau să primesc şi salariul pe care nu l-am primit de o lună şi jumătate, lichidarea din iulie şi avansul din august. Lucrez de doi ani aici şi sunt dezamăgit. Ne-au trimis în concediu trei săptămâni, de odihnă, dar fără bani. Nu se mai poate. Noi muncim fără sporuri şi nici măcar salariul nu-l primim”, a declarat târgujianul, al cărui salariu nu depăşeşte 600 de lei.

După câteva ore de protest, la ora 15.00, fiecare salariat a primit salariul pe luna iulie, cu promisiunea că situaţia se va rezolva şi pentru august.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla decizia reprezentanţilor ITM!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite