Reacţia reprezentanţilor Universităţii Constantin Brâncuşi după ierarhizările anunţate de Ministerul Educaţiei: „Sunt incomplete, generând consecinţe nedrepte şi nefaste pentru sistem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a împărţit în cinci categorii valorice programele oferite de universităţi: de la A- cel mai bun, la F- cel mai slab.

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi”  din Târgu-Jiu a anunţat că susţine clasificarea universităţilor din România şi ierarhizarea programelor de studii în plan naţional, dar că aplicarea unor unităţi de măsură diferite ridică semne majore de întrebare, „favorizante pentru anumite universităţi, defavorizante pentru altele”.

„Este de la sine înţeles că Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu nu este plasată  în prima categorie, ea fiind vizibil defavorizată, îndeosebi în privinţa alocării locurilor la programele de master. Cum se explică, de pildă, întâmplarea că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad are programul de filologie ierarhizat în categoria C şi a primit locuri pentru doctorat? Dar faptul că, neavând măcar program de studii la Geografie, «Aurel Vlaicu» a primit locuri bugetate la masterat pentru Geografie. În aceeaşi situaţie se află şi alte universităţi, ceea ce ne conduce la concluzia că atât clasificarea universităţilor, cât şi ierarhizarea programelor sunt incomplete, generând consecinţe nedrepte şi nefaste pentru sistem”, se anunţă într-un comunicat de presă.

Mai multe amănunte vor fi prezentate mâine, în cadrul unei conferinţe care va avea loc la sediul Rectoratului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite