Târgu-Jiu: Război pe doi tei şi două bănci între locatarii unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De supărare că primăria i-a tăiat teii din faţa blocului, un locatar a tăiat băncile cu polidiscul. Cărbuneştenii au urlat ca din gură de şarpe când s-au trezit fără bănci în faţa blocului, iar cel care a comis fapta s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

Circ în toată regula, aseară, în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Scandalul a pornit după ce primarul a dispus tăierea celor doi tei, vechi de peste 20 de ani, din faţa unui bloc din oraş. Enervat la culme de această măsură, Jane Trandafir, cărbuneşteanul care a plantat teii, a luat un polidisc şi a tăiat băncile din faţa blocului, pe care le-a aruncat în spatele primăriei.

image

Primarul a dat ordin să fie tăiaţi teii, iar eu am tăiat băncile şi le-am dus în faţa primăriei. Ce să facă locatarii cu băncile? Să stea la bârfă? Să stea lângă balconul meu şi să zică tot ce le vine la gură? Aveau 25 de ani teii şi erau plantaţi de mine. Sănătate curată“, a spus Jane Trandafir, bărbatul de 57 de ani, care a distrus băncile din faţa blocului. Alţii s-au bucurat că teii au fost tăiaţi, întrucât, spun ei, aceştia erau plini de urechelniţe, dar au ţipat ca din gură de şarpe când au văzut că nu mai au băncile din faţa blocului.

image

Să aducă băncile înapoi. Nu accept aşa ceva. Acum stau pe ciment să răcesc. Teii erau plini de urechelniţe“, a replicat Virgil Lihu, un locatar, în vârstă de 70 de ani.

Scandal cu iz penal

Cel care a distrus băncile  s-a ales cu dosar penal pentru distrugere şi riscă să stea trei luni departe de natură, în puşcărie.. „Aseară, poliţiştii din Târgul-Cărbuneşti au fost sesizaţi de un cetăţean cu privire la faptul că pe strada Petroliştilor, din localitate, o persoană a tăiat cu flexul două bănci aflate pe domeniul public, pe care ulterior le-a depozitat în curtea primăriei. Pe numele lui Jane T., de 56 de ani, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere, faptă prevăzută cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă“, a declarat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Primarul împacă şi capra, şi varza

Mihai Mazilu, primaul din Târgu-Cărbuneşti, spune că un cetăţean a solicitat tăierea teilor. Edilul-şef are o veste bună şi pentru cel care i-a plantat.

image

A venit un cetăţean Brabete, care a făcut cerere şi a spus că teii sunt un real pericol în caz de vijelii. A fost inginerul în teren şi s-a dat dispoziţie să se taie teii, dar nu chiar de la rădăcină, iar un alt cetăţean, de oftică, a tăiat băncile. Nu trebuie să se supere nimeni. O să bag o mie de pomi în zona blocurilor în această toamnă“, promite Mihai Mazilu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite