Târgu-Jiu: Rânca, sub ocupaţia schiorilor din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii s-au bucurat de prima zăpadă sănătoasă din acest sezon
Turiştii s-au bucurat de prima zăpadă sănătoasă din acest sezon

Vremea frumoasă şi zăpada generoasă au adus, în week-end, sute de turişti pe pârtiile din staţiunea gorjeană.

După ninsoarea de sâmbătă, stratul de omăt a ajuns să măsoare 25 de centimetri. Tasat cu utilaje speciale, a fost ideal ieri pentru schiori.
Închirierea pentru de o zi a unui echipament complet, care include schiurile, beţele şi clăparii, costă 20 de lei. Tariful pentru plăcile de snowboard este de 25 de lei pe zi. În acest week-end, am avut 400 de oameni pe pârtie. Vremea a ţinut cu noi, a fost o duminică însorită“, a declarat Cătălin Mitroi, administratorul unei pârtii din staţiune. Cei mai puţin aventuroşi, dar dornici de distracţie au putut închiria săniuţe, cu 10 lei pe zi.
Mulţi dintre turiştii care îşi programaseră doar câteva ore de relaxare la Rânca şi-au prelungit şederea, astfel că instalaţiile de teleschi au funcţionat până seara, când a fost pornit şi iluminatul.

Snowboardul, o plăcere pentru George Emilian din Craiova

Snowboardul, o plăcere pentru George Emilian din Craiova

De opt ani vin cu prietenii în staţiunea Rânca. Sunt un împătimit al sporturilor de iarnă şi mă simt minunat aici, unde pot să schiez, dar şi să fac snowboarding. În plus, cred că este singura staţiune din ţară unde angajaţii de la Salvamont îşi fac bine treaba. Singurul inconvenient este că nu au dat drumul la telescaun în sezonul acesta, aşa cum se promisese “, a spus George Emilian, de 28 de ani, din Craiova.

George Emilian cu prietenii
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite