Rânca, asaltată de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de cazare din zona montană Rânca au fost rezervate încă de la începutul acestei săptămâni. Pârtiile sunt acoperite de zăpadă, iar stratul de omăt este de aproximativ 40 de centimetri.

Staţiunea Rânca este acoperită de zăpadă, spre bucuria turiştilor din întreaga ţară care vor să se distreze în weekend pe pârtie. Salvamontiştii gorjeni le recomandă să nu aventureze pe trasee periculoase.

„Stratul de zăpadă măsoară 30-40 de centimetri. Este cel mai mare strat de omăt înregistrat în acest sezon. Din ceea ce ştim, toate locurile de cazare vor fi ocupate în weekend. În această perioadă zicem noi că e bine ca turiştii să rămână în limitele staţiunii, toate traseele din exteriorul staţiunii către zona de creastă înaltă în acest moment înregistrează un strat de zăpadă nouă, zăpadă care e instabilă şi nu se ştie cum poate apărea un fenomen de avalanşă şi pot să apară probleme deosebite", a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Opt salvamontişti se vor afla în permanenţă în staţiune pentru acordarea primului ajutor. De la începutul acestui an au fost înregistrate 40 de accidente pe pârtii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite