Târgu-Jiu: Ramurile de salcie sfinţite atrag credincioşii la Mănăstirea Tismana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de credincioşi sunt aşteptaţi în această duminică la Mănăstirea  Tismana.

Sărbătoarea floriilor este marcată într-un mod specific la Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj. Măicuţele au început de câteva zile să adune ramuri de salcie, care vor fi sfinţite şi puse apoi la dispoziţia credincioşilor. Acestea sunt păstrate în casă pe toată perioada anului ‚ pentru că se consideră că alungă spiritele rele şi sunt benefice pentru sănătate. „Am început de ieri să strângem ramurile de salcie. La priveghiul de sâmbătă seara, le vom pune prin toată biserica, iar credincioşii le adună cu mare evlavie. Le duc acasă şi fac coroniţe din ramurile de salcâm sau le păstrează aşa cum sunt până când se usucă şi chiar pe urmă. Sunt folositoare pentru vindecarea diferitelor neputinţe şi pentru sănătate“, ne spue Maica Maria.

Slujba va fi oficiată de părintele Bartolomeu

Acest ritual este o reînviere a momentului în care Domnul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim şi a fost întâmpinat cu ramuri de măslin şi de finic. „Este o readucere aminte şi o reînviere a evenimetelor de atunci“, precizează maica Maria.
La Mănăstirea Tismana sunt aşteptaţi duminică sute de credincioşi din toată ţară. Liturghia de Florii va fi oficiată de părintele duhovnic al mănăstirii, părintele Bartolomeu.
Mănăstirea Tismana este considerată ca cel mai vechi lăcaş de cult din Ţara Românească, fiind ctitorită de sfântul Nicodim. Existenţa mănăstirii este datată între anii 1377-1378, iar construcţia bisericii actuale este plasata între 1495 şi 1508.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite