Târgu-Jiu: Radu Truşcă a ales să lucreze pentru cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activează în administraţia publică locală de trei ani, iar lucrul cu oamenii i se potriveşte cel mai bine. Este gata oricând să îşi ajute semenii.

Radu Truşcă a urmat cursurile Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu, unde a studiat vioară şi pian. Într-un timp foarte scurt, s-a ataşat de aceste instrumente şi, chiar şi acum acum, mai cântă la vioară. „Am studiat vioara timp de opt ani, iar pianul trei ani. Mi-a plăcut mai mult vioara, pentru că este considerată regina instrumentelor. În clasa a opta, am renunţat la cele două instrumente. Mi-a părut rău, dar mi-am descoperit altă pasiune pe parcurs. Pe timpul şcolii generale, am fost înscris şi la baschet“, spune Radu. După terminarea şcolii generale, a dat admitere la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu. „Am vrut să urmez profilului real, dar, pentru că media nu m-a ajutat, am intrat la profilul uman, mai exact filologie, lucru care în timp a fost în avantajul meu, pentru că m-a ajutat să îmi descopăr o altă latură a personalităţii mele: cea de a ajuta oamenii, de a-i înţelege, susţine şi sprijini “, adaugă Radu. În perioada liceului, a descoperit pasiunea pentru gramatică. „Deşi eram doar doi băieţi în clasă şi 25 de fete, îmi plăcea concurenţa şi am reuşit să obţin locuri fruntaşe la multe dintre olimpiadele de gramatică la care am participat“, mai spune acesta.


Munca îl ţine în priză


 Pentru că a apreciat corectitudinea şi dreptatea, Radu a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu. „Mi-am dorit să devin procuror, dar am renunţat pe parcurs, pentru că mi-am dat seama că această meserie nu mi se potrivea. Imediat după ce am terminat facultatea, m-am angajat la Direcţia Publică de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu“, spune Radu. A lucrat în cadrul Compartimentului Programe Proiecte ca inspector asistent treapta trei. În perioada de doi ani pe care a petrecut-o la DPPS, s-a implicat, alături de colegii săi, în punerea pe picioare a mai multor proiecte, printre care Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost „Casa Iris“ şi Centrul de Asistenţă pentru Femeile Agresate „Casa Sânziana“. „Munca în acel compartiment mi s-a potrivit ca o mănuşă, pentru că intram în contact cu oamenii, îi ajutam şi îi sprijineam. Am întâlnit foarte mulţi oameni nevoiaşi, care m-au impresionat şi cărora, alături de colegi şi conducerea instituţiei, le-am dat o mână de ajutor“, adaugă Radu Truşcă. În prezent, lucrează ca inspector treapta doi în cadrul Serviciului de Concesionări din Primăria Târgu-Jiu. „Trebuie să ştii să asculţi omul, să fii înţelegător şi să faci tot posibilul să îi ajuţi pe contribuabili. Munca în administraţia publică este una complexă, care te ţine mereu în priză. Faptul că lucrezi în fiecare zi cu cetăţeanul te învaţă să fii foarte atent la nevoile acestuia“, încheie Radu.


Ce planuri de viitor ai?


În primul rând, vreau să îmi întemiez o familie, pentru că am găsit persoana potrivită, alături de care vreau să îmi petrec tot restul vieţii. Pe plan profesional, îmi doresc să ajung într-o funcţie care să îmi permită să ajut cât mai mulţi oameni.


Cum caracterizezi vremurile în care trăim?


Faptul că suntem în criză şi că mulţi oameni suferă cred că o să aibă un final fericit pentru poporul român, pentru că este ca o selecţie naturală: cei corecţi o să aibă de câştigat, iar cei necinstiţi de pierdut.


Ce-i place


Să vizitez mânăstări, să văd locuri noi şi să mă plimb prin ţară. Îmi place să pescuiesc.  Aş vrea să vizitez New York-ul şi Las Vegas-ul, pentru că sunt două dintre cele mai interesante şi vaste oraşe, ca şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. Îmi place foarte mult să merg cu maşina şi sunt pasionat şi de motociclete.

Ce nu-i place


Nu suport bârfa şi minciuna şi nu îmi plac oamenii cu mai multe feţe. Nu îmi place că, din păcate, în ziua de astăzi, nu poţi obţine o funcţie decât dacă ai pile sau dai şpagă. Nu îmi place că tinerii nu au ambiţie şi voinţă să demonstreze că sunt capabili să reuşească în viaţă.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite