Târgu-Jiu: Radarele de ultimă generaţie, spaima şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile sunt stocate pe hard disk
Imaginile sunt stocate pe hard disk

Inspectoratul de Poliţie Gorj a fost dotat cu patru maşini de poliţie echipate cu radare mobile, care vor acţiona pe toate drumurile din judeţ. Nici măcar vitezomanii, care au detectoare de radar, nu vor scăpa nesancţionaţi.

Începând din luna martie, niciun şofer vitezoman nu va scăpa de radarele poliţiştilor gorjeni. De acest lucru sunt convinşi reprezentanţii Serviciului Rutier Gorj, care se pot mândri cu patru maşini dotate cu aparatură video-radar de ultimă generaţie. Autoturismele au fost achiziţionate cu fonduri europene, valoarea uneia ajungând la suma de aproximativ 150 de mii de lei. Cele patru Dacii Logan Break sunt dotate cu aer condiţionat, ABS şi geamuri electrice. Cât despre echipamentele de măsurare a vitezei, oamenii legii spun că principala noutate constă în faptul că imaginile sunt stocate pe un hard disk, şi nu pe casetă, aşa cum se întâmplă în cazul radarelor obişnuite. Mai mult decât, aceastea vor avea o eficienţă sporită faţă de cele vechi şi prin faptul că pot înregistra viteza autoturismelor din ambele sensuri.

image

Cele patru aparate video-radar sunt de ultimă generaţie, iar înregistrarea se face pe un hard disk. După ce se încarcă, imaginile vor fi descărcate pe o staţie specială. Înregistrarea se face în toate poziţiile şi imaginea este preluată cu 30 de secunde înainte, ceea ce înseamnă că dacă există în faţa maşinii noastre un şofer care a trecut pe roşu, iar butonul a fost apăsat după ce a efectuat această manevră, şoferul a fost înregistrat încă din momentul în care se afla în faţa maşinii de poliţie. Aceste echipamente măsoară viteza pe o rază de 1,5 kilometri, pe linie dreaptă“, declară Lucian Brancuşi, subinspectorul Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj.

„Scăpăm cu bliţurile“

Şoferii nu se sperie prea tare de noile radare din dotarea poliţiştilor gorjeni şi spun că bliţurile celorlalţi şoferi îi vor scăpa de amenzi. „Eu apăs mai rar pe acceleraţie, dar nu mă sperie aceste echipamente moderne de care vorbiţi. Atâta timp cât e la modă să facem din bliţuri când dăm de poliţie, pot să înregistreze din ce poziţii vor“, declară Marcu Popescu, un şofer târgujian.

Opt radare în judeţul Gorj

Cu noile echipamente de măsurare a vitezei, poliţiştii gorjeni vor acoperi toate drumurile principale din judeţ. Dacă până astăzi, erau folosite doar patru radare, peste câteva zile, toate cele opt echipamente de acest gen vor fi întâlnite de şoferi în trafic.

Radar

Cele patru maşini pregătite ca la carte, au în dotare chiar şi instrumentele necesare pentru cercetarea la faţa locului în caz de accident rutier.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite