Târgu-Jiu: Update/ Puţine cereri pentru vacanţe în străinătate de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clientă a unei agenţii de turism, interesată de ofertele de Revelion
Clientă a unei agenţii de turism, interesată de ofertele de Revelion

Câteva zeci de familii din Gorj au ales să îşi petreacă Revelionul în afara graniţelor ţării, în ţări precum Austria, Egipt, Franţa, Grecia şi Bulgaria.Cele mai căutate staţiuni pe care turiştii gorjeni le-au ales pentru trecerea în noul an sunt cele din Austria, unde pârtiile sunt numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Tarifele practicate de hotelurile din România pentru pachetele speciale de Revelion concurează si in acest an în ceea ce priveşte ofertele pentru destinaţiile din străinătate, iar preţurile sunt, după cum spun agenţii de turism, la nivelul celor de anul trecut. „La agenţia noastră au existat până acum zece solicitări pentru un sejur de revelion în străinătate. Gorjenii au ales Austria, Egipt, Franţa şi Grecia, cei mai mulţi preferând Egiptul. Purtăm discuţii pentru încă patru duble în Austria. Numărul celor care au cumpărat bilete cu destinaţii în străinătate este mic faşă de anul trecut şi foarte mic faţă de anii de vârf 2006 şi 2007”, spune Laura Dragu Popescu, agent de turism.


Preţurile sunt aceleaşi ca anul trecut


De exemplu, un sejur la Marea Roşie, cu opt nopţi de cazare în Hurghada şi o noapte în Cairo, costă între 590 de euro şi 1 162 de euro de persoană, în funcţie de hotel şi facilităţile acordate. În preţ este inclus şi transportul cu avion charter Bucuresti-Hurghada/Cairo-Bucuresti, precum şi transferurile cuprinse in program si transport cu autocar/minibus Hurghada-Cairo. La Paris, un sejur de şase zile cu cinci nopţi de cazare cu mic-dejun, transport cu avionul, croazieră pe Sena şi turul panoramic al oraşului, costă 595 de euro+350 de lei de persoană. În staţiunile din Austria, preţul unui sejur începe de la 197 de euro, în funcţie de condiţii. „Cererile sunt mai puţine faţă de anul trecut. Din dorinţa de a sta acasă, gorjenii nu mai fac la fel de multe solicitări. Avem 20 de cereri pentru străinătate, de Revelion”, spune agentul de turism Cecilia Gurgui.
În Grecia, un sejur de Revelion de cinci zile, cu patru nopţi de cazare, la hotele de două sau trei stele, cu  transport autocar clasificat international cu aer conditionat + cu mic dejun în Paralia Katerini, costă 99 de euro de persoană.  În Egipt, la Sharm el Sheikh, un sejur de opt zile, care include transportul cu avionul, şapte nopţi de cazare, all inclusive, la un hotel de cinci stele, pleacă de la preţul de 775 de euro de persoană şi ajunge la 1 165 de euro de persoană. Un sejur de zece zile, în Egipt – Misterele Faraonilor- Hurghada – Luxor – Aswan – Cairo – Alexandria, care include transport avion charter Bucuresti – Hurghada / Cairo – Bucuresti, 2 nopţi cazare Hurghada cu demipensiune, 4 nopţi pe vas de croazieră de cinci stele cu pensiune completă, două nopţi la Cairo cu mic dejun, 1 noapte în tren clasa I, compartiment turistic cu fotolii rabatabile, vizite cu ghizi locali şi ghid insoţitor român,  transferuri şi transport cu autocar / minibus cu A/C  pe durata traseului, precum şi intrările la obiectivele turistice vizitate, costă între 784 şi 958 de euro de persoană.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite