Târgu-Jiu: Puşcărie pentru patronii care folosesc muncitori la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform noului Cod al Muncii, patronii care apelează la muncitori fără forme legale pot face puşcărie. Inspectorii gorjeni au demarat acţiuni de depistare a celor care folosesc munca la negru.

Inspectorii de muncă au prezentat principalele modificări aduse Codului Muncii care a intrat în vigoare începând din 30 aprilie. Astfel, pedepsele pentru munca la negru au fost înăsprite drastic. Amenzile au fost mărite, contravenţia a devenit infracţiune, iar angajatorii pot fi condamnaţi la închisoare în cazul în care vor fi găsiţi cu un număr mare de persoane fără contract. Dacă patronii primesc la muncă mai mult de cinci persoane pot fi pedepsiţi cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală. De asemenea, vor fi sancţionate şi persoanele care acceptă să lucreze la negru.

Pedepsiţi după vechiul cod

În urma controalelor efectuate în perioada 26-29 aprilie, inspectorii de muncă au depistat 11 persoane care munceau fără forme legale de angajare la diferite societăţi.

Potrivit lui George Romanescu, inspectorul şef al  Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi opt angajatori. La toţi au fost depistate persoane care munceau la negru, aceştia fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 39.500 de lei.  Societăţile sancţionate aveau ca obiect de activitate comerţ, pază, exploatări forestiere şi taximetrie. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite