Târgu-Jiu: Puşcăriaşii vor petrece mai mult timp cu familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu data de 1 august, deţinuţii din Penitenciarul Târgu-Jiu vor putea să primească vizite de o oră şi jumătate, în loc de o oră cum era prevăzut până acum.

Prin noile modificări, durata vizitelor va fi mai mare, fără să mai fie nevoie ca planificările să se facă în ordine alfabetică. „Fiecare persoană privată de libertate va putea fi vizitată de maxim doi adulţi şi maxim doi copii. Vor fi organizate  zilnic câte patru serii de vizite, 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00, 16.00-18.00. În urma analizelor efectuate la nivelul acestui sector, s-a constatat că prin aplicarea acestor masuri se va creşte numărul de vizitatori de la 15-18 pe zi, până la 28 pe zi. Aplicarea acestui text normativ va duce la creşterea timpului destinat acordării dreptului la vizită, diminuarea timpului de aşteptare al vizitatorilor şi fluidizarea accesului în spaţiile destinate acordării drepturilor persoanelor private de libertate. Membrii de familie ai persoanelor private de libertate sau alte persoane îşi vor anunţa intenţia de a efectua vizita cu cel puţin 48 de ore înainte de data prezentării. Solicitarea programării se face telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, în timpul de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizită. Programarea vizitelor se va face în ordinea cronologică a primirii solicitărilor, în limita numărului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate. În situaţia în care solicitarea depăşeşte posibilităţile de acordare a dreptului la pachet şi vizită se va comunica solicitantului data şi intervalele orare pentru care se poate programa“, declară Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Târgu-Jiu.

Cei care vor să-şi viziteze rudele din puşcărie trebuie să se prezinte la penitenciar cu minim 15 minute înainte de ora programată, pentru verificarea identităţii şi efectuarea controlului antiterorist. Începând de astăzi, persoanele private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu vor fi informate prin televiziunea cu circuit închis şi prin intermediul educatorilor de la Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială de modificările apărute.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite