Târgu-Jiu: Puşcăriaşii îşi dau întâlnire cu copiii în camera de joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii îşi vizitează săptămânal părinţii aflaţi după gratii. Numărul acestora a crescut semnificativ în ultimele două luni, datorită inaugurării spaţiului amenajat în camera de vizită.

Pentru că este foarte important ca bărbaţii aflaţi în puşcărie să nu se îndepărteze de familiile lor, reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu au descoperit o metodă pe cât de nouă în sistemul de detenţie, pe atât de eficientă. Este vorba despre un spaţiu creat special pentru copiii care se tem de obicei să îşi viziteze părinţii aflaţi după gratii. Celule sinistre de altă dată s-au transformat într-o cameră plin cu jucării, în care cei mici se simt la fel ca şi acasă. Gicu Sarcină are 37 de ani şi a ispăşit şapte luni din pedeapsa pe care a primit-o, pentru că a fost prins a doua oară conducând un autoturism fără permis. Are deja un băieţel în vârstă de şase ani, iar soţia sa este gravidă cu cel de-al doile copil. Cel mic vine împreună cu mama sa o dată pe săptămână să îl viziteze pe bărbatul aflat după gratii. „ Aştept toată săptămâna să îi văd. Cu speranţa asta trăiesc, să îmi văd soţia şi copilul.  Trec mai uşor peste această pedeapsă şi îmi mai trece dorul de ei şi de libertate. Mă doare când copilul meu mă întreabă când vin acasă. Mai am trei luni şi scap“, spune bărbatul. Camera este amenajată special pentru copii, astfel încât micuţii să nu rămână marcaţi de particularităţile locului de detenţie, atunci când îşi vizitează părinţii. „ Îmi place când vin la tati. Mă joc cu maşinuţele şi tati îmi cumpără prăjituri şi portocale “, spune micuţul. „După darea în folosinţă a camerei, copiii vin cu plăcere în vizită la părinţii lor, deoarece percep locul acesta de vizită cald, prietenos, nu mai este un loc pe care îl percepeau mai rece“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu.


Gratiile nu mai sunt o piedică între părinţi şi copii


Camera de joacă pentru copiii persoanelor private de libertate a fost inaugurată în luna noiembrie a anului trecut, făcând parte din proiectul „Părinţii de dincolo de gratii“. Proiectul vizează formarea unei atitudini pozitive a membrilor comunităţii faţă de persoanele private de libertate, implicarea factorilor responsabili din comunitate în activităţi de reinserţie socială.Săptămânal, în Penitenciarul Târgu Jiu între 15 şi 20 de copii cu vârste până la 14 ani îşi vizitează părinţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite