Târgu-Jiu: Punct de salvare la noua pârtie din Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia va fi realizată pentru ca salvamontiştii să poată supraveghea zona şi să le acorde rapid primul ajutor turiştilor. Pârtia de schi din nordul staţiunii va avea o lungime de un kilometru şi va fi prevăzută cu un telescaun, care va urca până la jumătatea vârfului Păpuşa.

Începând din acest sezon, în zona Păpuşa din nordul staţiunii montane Rânca se va deschide o nouă pârtie de schi, motiv pentru care este necesară urgent instituirea unui punct de salvare montană. Deocamdată au început lucrările de amenajare a fundaţiei, urmând ca în zilele următoare să fie amplasat un modul din care cel puţin doi salvatori montani vor supraveghea noua pârtie din nordul staţiunii.

Vor supraveghea de pe Vârful Păpuşa

Pentru a face faţă solicitărilor care vor apărea odată cu darea în folosinţă a noii pârtii din zona Rânca, salvamontiştii gorjeni amenajează un punct de intervenţie în partea superioară a pârtiei de schi de pe Vârful Păpuşa. Acest punct va permite o supraveghere permanentă a pârtiei, precum şi depozitarea echipamentului necesar intervenţiei, transportului şi acordării primului ajutor, astfel încât totul să se desfăşoare în cel mai scurt timp.

Fundaţia a fost realizată de către salvamontiştii gorjeni, iar pe aceasta se va amplasa un modul metalic, pe care nu am dat bani, fiind preluat prin transfer de la o altă unitate“, declară Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Totodată va fi amenajat şi un punct sanitar realizat printr-un proiect cu finanţare europeană.

„Cele două puncte de intervenţie vor deservi întreg domeniul schiabil care se va amenaja în această zonă în următorii ani, potenţiatul acestui sector permiţând înfiinţarea a 10 pârtii de schi“, a mai precizat şeful Salvamont Gorj.

Este bine că sunt mai multe pârtii, pentru că vin foarte mulţi turişti. Aşteptăm zăpada şi vom merge acolo în fiecare weekend“, a spus târgujianca Ionela Mateiţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite