Târgu-Jiu: Psihedelicii de la Schela l-au atras pe primar de partea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 10

Psychedelic Music and Arts Dance Festival“, acesta este răspunsul pe care l-au primit localnicii din Schela, atunci când i-au întrebat pe cei care şi-au făcut apariţia în Pădurea Cornetu, din localitate, cu ce scop au venit pe la Gorj. Bătrânii au rămas şocaţi când au auzit sunetele care au „zguduit“ pădurea din apropiere şi se tem că Satana a venit peste ei. „Nu ştiu mumă ce-i aici, dar mă speriai când văzui ce plete au. Crezui că sunt femei, dar când se apropiară îmi dădui seama că sunt bărbaţi. N-am mai auzit muzică din asta în viaţa mea: satanica mumă! Vui de mine, trebuie să închid bine uşa la noapte. Mă luară pe mine cu limbile străine“, spune tanti Leana, o femeie din satul Schela.

image

Pădurea Cornetul este plină de tineri cu înfăţişări ciudate

Reporterii ADS Târgu-Jiu s-au strecurat printre participanţi şi au aflat că pentru a intra pe teritoriul psihedelicilor trebuie să plăteşti o taxă de 130 de lei, în urma căreia ţi se acordă o brăţară colorată, care te transformă într-unul de-al lor şi îţi oferă posibilitatea de a participa la festival. „Dacă vreţi să intraţi, trebuie să plătiţi această taxă“, a declarat unul dintre agenţii de pază.

image

Taxa de intrare este percepută la un cort de pe marginea drumului judeţean

Unul dintre psihedelici a recunoscut că în cadrul festivalului există şi un stand  Yoga. „Sahaja Yoga – Romania va fi prezentă la Rebirth: Fire Festival 2010 cu un stand în cadrul secţiunii Healing“, a precizat Marius, un tânăr bucureştean.

Primarul, atras de psihedelici

image

Primarul i-a transportat pe tineri către pădurea Cornetu

Dacă localnicii din Schela se tem că a venit Satana peste ei, primarul din localitate se află în extrema cealaltă. Aristide Şerbănescu s-a oferit să  pună la dispoziţia psihedelicilor chiar şi maşina de serviciu. „Îi duc până sus în pădure. Nu ştiu dacă se ascunde ceva sub masca acestui festival. A venit şi inspectorul şef adjunct al poliţiei ca să vadă ce se întâmplă şi nu sunt probleme. Nu aruncă nimic şi nu au tăiat nimic. Folosesc săpun ecologic şi au venit cu propria veselă. Marea majoritate sunt studenţi, iar cei care au făcut amenjarea sunt studenţi la arte plastice. Cred că mă fac şi eu adeptul lor“, a declarat Aristide Şerbănescu. Festivalul se va încheia pe data de 2 mai.

Doi la sută din încasări, la bugetul primăriei

image

Fanii muzicii electronice aduc venituri însemnate la bugetul localităţii Schela

Aristide Şerbănescu are şi motive să-i îndrăgească pe tinerii care i-au invadat teritoriul, aproape o mie la număr. „Am dus compartimentul de contabilitate la faţa locului pentru a vedea câte bilete de intrare se eliberează, pentru că doi la sută din taxă se varsă la bugetul local“, precizează edilul-şef.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite