Târgu-Jiu: VIDEO/ Protest spontan la Şcoala «Ecaterina Teodoroiu»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătorii şi profesorii s-au strâns astăzi în cancelaria şcolii şi şi-au exprimat nemulţumirile, fiind hotărâţi ca de mâine să nu mai intre la ore. Dascălii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă,  după ce profesorii şi învăţătorii Şcolii nr. 7 vor fi transferaţi la şcoala lor.

Nemulţumirea cadrelor didactice a apărut după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a decis ca elevii Şcolii generale nr. 7 din zona Vădeni să fie mutaţi la Liceul Auto, iar profesorii şi învăţătorii să fie mutaţi la Şcoala generală «Ecaterina Teodoroiu». „Efectul va fi că se va face restrângere de activitate şi ne vom face dosare de restrângere. Astăzi se vor desfăşura orele în mod normal, dar de mâine nu se vor mai face ore. Suntem hotârâţi să mergem până la încetarea activităţii. Noi am muncit pentrzu a ridica prestigiul şcolii. Este nedrept ca să iei o hotărâre acum un an şi acum sa iei o altă hotărâre. Îşi bat joc de două şcoli. Se încalcă legea“, a spus Livia Zamfir, profesor de educaţie fizică.
La Şcoala general «Ecaterina Teodoroiu» învaţă 546 de elevi şi îşi desfăşoară activitatea 30 de profesori titular şi zece învăţători. De la Şcoala nr. 7 urmează să fie transferaţi patru învăţători şi trei profesori. „Sunt zece învăţători şi zece clase, iar pe urmă vor fi 14 învăţători. Se va face o reducere“, a mai spus Livia Zamfir.

Unii dascăli vor fi mutaţi la alte şcoli

Nicolae Picu, învăţător, se teme că îşi va pierde postul : Sunt învăţător la această şcoală de 35 de ani şi am venit la această şcoală prin concurs naţional. Mai am doi ani până la pensie şi acum risc să fiu aruncat pe drumuri şi să lupt pentru un drept câştigat acum 35 de ani. Vom face un miting în faţa Inspectoratului Şcolar.

Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general, a spus că unii dascăli vor fi mutaţi la alte şcoli din oraş: „Nu se pune problema să nu intre la ore. Nu este un protest justificat. Este legat de activitatea Şcolii generale nr. 2 în condiţiile în care părinţii elevilor de la Şcoala, nr. 7 solicită alipirea unităţii de învăţământ ca structură la Liceul auto. Este o metodologie de mişcare, dar nimeni nu rămâne în afara sistemului. Nu va fi nimeni dat la şcoală. Este posibil să fie mutaţi la alte şcoli“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite