UPDATE Aproape 300 de mineri protestează în Valea Jiului. Ei au scandat numele lui Miron Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul minerilordin Valea Jiului  care protestează a ajuns la 300. Ortacii s-au deplasat în fața Companiei Naționale a Huilei din Petroșani și sunt hotărâți să aștepre rezultatul negocierilor dintre administrație, sindicate și reprezentanii Ministerului Economiei.

Minerii au scandat și numele fostului lider, Miron Cozma, cel supranumit Luceafărul Huilei, precumși alte lozinci împotriva guvernului. 

Protestul a început în această dimineață când 41 de mineri de la Paroşeni au stat mai bine de două ore după terminarea programului de lucru, iar cei de la Mina Lonea din Valea Jiului refuză să intre în subteran, deşi ar fi trebuit să lucreze de la ora 06.00. Totul din cauza salariilor mici şi a condiţiilor grele de muncă, acuzându-l pe ministrul Economiei că nu a respectat protocolul semnat pe 17 ianuarie cu sindicaliştii din minerit.

La Mina Lonea, aproximativ 350 de mineri au refuzat să intre în subteran în această dimineaţă. „Sunt probleme legate de neaplicarea majorării sporului de periculozitate, raportat la salariul minim pe economie, care a crescut de la 600 la 700 de lei”, a declarat Oana Stoicuţa, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Cei 41 de mineri de la Paroşeni au intrat în subteran aseară, la ora 22.00, iar în această dimineaţă ar fi trebuit să plece acasă, la ora 07.00. Acest lucru s-a întâmplat însă după aproximativ două ore. Ortacii au fost convinşi prin telefon să renunţe la protestul spontan, urmând să aibă loc negocieri în perioada următoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite