Târgu-Jiu: Protest cu sirene la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Gorj au organizat, astăzi, un miting de protest împotriva măsurilor de austeritate luate de către Guvern. 50 de salariaţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de reducerile salariale. Acţiunile nu au afectat activitatea medicală de urgenţă.

Sirenele au vuit atât de tare, încât unii oameni s-au speriat de zgomotul acestora. Girofarele au fost aprinse preţ de câteva minute în semn de protest.  Preşedintele Sindicatului Ambulanţa, Cristi Aldescu, a spus că personalul care nu a lucrat astăzi a participat la protest. „O treime din angajaţii Serviciului de Ambulanţă asigură urgenţele. Cei care au fost liberi azi au venit la sediu să-şi manifeste nemulţumirile cu privire la reducerea salariului. Unii au venit de la câţiva kilometri ca să protesteze. Miercuri ne pregătim să protestăm din nou timp de două ore“, a declarat Cristi Aldescu.

image

Ambulanţierii au pornit sirenele şi girofarele

„Protestăm, dar plecăm şi la urgenţe“

Unul dintre ambulanţieri spune că din salariul redus nu-şi mai poate plăti dările, iar banca îi va lua locuinţa. „Salariul de încadrare este 1000 de lei. Din aceştia, am de plătit peste 600 la bancă, ma este şi asociaţia, gazele, curentul. Dacă guvernul taie 25 la sută din salariu, o să ajung pe la 700 şi atunci nu o să mai fac faţă. Nu o să mai am ce mânca. Soţia nu lucrează, e bolnavă, mai am şi doi copii făr serviciu“, a spus Victor Ilie, de 57 de ani ambulanţier la Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite