Târgu-Jiu: Proprietarii de garaje, în instanţă cu primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de locatari de pe strada 1 Decembrie 1918 nu vor să se supună deciziei Primăriei de demolare a construcţiilor. Municipalitatea a dispus ca 22 de garaje, ridicate în zona respectivă, să fie date jos pentru a putea amenaja locuri de parcare, însă proprietarii nu vor să renunţe la construcţii.

22 de locuitori de pe strada 1 Decembrie 1918, se judecă de un an cu Primăria municipiului Târgu-Jiu. Aceştia atacă hotărârea Consiliului Local care prevede ca în zonă să fie amenajate locuri de parcare. Proprietarii de garaje nemulţumiţi de decizia de demolare s-au constituit în parte civilă, şi-au angajat chiar şi avocat, să-i reprezinte în instanţă. Oamenii şi-au construit garaje, în anii 90’, pe teren aflat în domeniul public al autorităţilor locale, pentru a-şi adăposti maşinile.

Fără despăgubiri


Vrem să rezolvăm amiabil acest litigiu. Până acum toţi am plătit o taxă de folosinţă pe acest teren. Ne-am dori ca primăria să fixeze o taxă chiar şi mai mare, dar numai să nu le dărâme. Maşina mea este în siguranţă în garaj. Un vecin care are parcare rezidenţială s-a trezit fără roţi. Pe de altă parte, noi nu am solicitat parcări rezidenţiale“, a declarat Florian Purcaru, locatar de 62 de ani. „Stăm lângă calea ferată şi vin mulţi hoţi. Garajele au fost mană cerească pentru maşinile noastre şi, în plus, limitează zgomotul produs de locomotivele CFR-ului. Înainte să fie garajele, hoţii coborau din tren şi furau de pe culme hainele locatarilor“, a spus Constantin Schintee, unul din reclamanţi. Deţinătorii construcţiilor spun că nu-i interesează să primească despăgubiri. „Chiar dacă le-am ridicat din banii noştri, nu vrem despăgubiri. Să le vopsească într-o singură culoare, să nu deranjeze din punct de vedere peisagistic“, a mai spus Florian Purcaru. Astăzi a avut loc o nouă înfăţişare în proces. Reprezentanţii Primăriei spun că există o lipsă acută de locuri de parcare „Demolarea este oprită până la soluţionarea litigiului. Ei trag de timp ca să-şi mai ţină maşinile iarna asta în garaje, dar ştiau de la început că autoritatea locală poate dispune demolarea construcţiilor pe terenurile proprietatea sa. Parcările rezidenţiale vin tot în sprijinul lor, iar proiectul este în concordanţă cu normele europene. Problema e că unii îşi mai ţin şi butoaiele cu varză sau materiale de construcţii“, a precizat juristul-şef al Primăriei Târgu-Jiu, Constantin Răduţoiu. Până în prezent, în municipiul Târgu-Jiu, au fost demolate 1.600 de garaje.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite