Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTO/ Profesorul Vasile Antonie a fost condus pe ultimul drum de elevi şi prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere şi tristeţe la ceremonia de înmormântare a profesorului şi consilierului local Vasile Antonie. Câteva sute de elevi, cadre didactice şi apropiaţi au ţinut să-i aducă un ultim omagiu.

Unul dintre cei mai apreciaţi dascăli ai învăţământului gorjean, Vasile Antonie, stins din viaţă la numai 57 de ani, a fost condus, astăzi, pe ultimul drum de către cei care l-au iubit şi apreciat.

image

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus ieri, în holul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV), iar azi sute de profesori, elevi şi prieteni  i-au adus un ultim omagiu dascălului care a predat mai bine de 10 ani la cea mai prestigioasă unitate de învăţământ din Gorj. Fostul inspector şcolar, Vasile Antonie a rămas în amintirea mai multor generaţii de elevi ca un dascăl dăruit până la ultima suflare fizicii, materia pe care a slujit-o fără limite.
A fost singurul profesor la care ne duceam cu drag la ore. Ne ajuta la diverse concursuri şi chiar ne oferea sfaturi de viaţa. Un profesor exigent, care ţinea la uniformă şi ne explica de fiecare dată când ceva nu înţelegeam. Ne pare rău că l-am pierdut“, a spus Ramona Tălângă, elevă în clasa a X-a la CNTV.
Întregul cortegiu funerar a fost însţit de fanfara militară şi poliţişti comunitari şi rutieri.

image

Slujba a avut loc la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, iar în jurul orelor 13.30 cortegiul s-a îndreptat spre Cimitirul Municipal, acolo unde a fost înmormântat.

image

Colegii din învăţământ spun despre Vasile Antonie, că era omul mereu activ şi precupat de problemele din comunitate şi învăţământ. „A fost un om neliniştit, un om care s-a frământat permanent să facă ceva pentru sistemul de învăţământ şi pentru comunitate. Cât timp am ocupat funcţia de inspector şcolar general, iar el adjunctul instituţiei ne-am împărţit foarte bine atribuţiile. A fost apropiat de elevi şi mulţi dintre ei au ajuns olimpici la materia pe care o preda. Şi pe patul de spital se gândea cum să facă rost de fonduri să organizeze un concurs de fizică cu elevii“, a declarat profesorul Nicolae Mergea.
Reprezentanţi ai autortăţilor locale şi judeţene precum şi un grup de actori de la Teatrul „Elvira Godeanu“ se aflau printre cei care s-au adunat să-l conducă pe ultimul drum pe cel care a fost profesor, consilier local, tată şi soţ. 
Vasile Antonie suferea de o boală necruţătoare şi a murit miercuri-după amiază la Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite