Târgu-Jiu: Profesorii universitari, evaluaţi de către studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la UCB îşi vor nota dascălii pentru prestaţia acestora la ore. Studenţii îşi vor exprima eventualele nemulţumiri legate de activitatea cadrelor didactice, prin completarea unor chestionare anonime.


 Studenţii Universităţii Constantin Brâncuşi (UCB) care au peste media şapte şi participă la cursuri şi seminarii conform cartei universitare vor aprecia, prin completarea unor chestionare, gradul în care salariaţii instituţiei îşi îndeplinesc responsabilităţile ce le revin. Formularele vor cuprinde întrebări referitoare la prestigiul profesional al profesorilor, corectitudinea evaluării la examen, deficienţele în activităţi şi conduita lor în raport cu studenţii.

26% dintre profesori fac performanţă

Ei pot divulga numele cadrelor care au cerut sume de bani sau alte avantaje în scopul promovării studenţilor la examene sau al celor care absentează la cursuri. Peste câteva zile încep evaluările. Cele negative vor fi luate în considerare şi se vor face investigaţii. Dacă se adevereşte că un professor nu-şi face treaba sau că a luat mită vom merge până la eliminarea din învăţământ“, a declarat  rectorul Adrian Gorun. Metoda de evaluare se bucură de o largă apreciere în rândul studenţilor. „Mi se oferă posibilitatea de a-mi exprima liber părerea despre profesori şi orele de curs pe care le ţin. Sper să se ţină cont de ea“, a spus Bogdan Ilean, de 21 de ani, student în anul III la Facultatea de Inginerie. „Este foarte bine că se face o evaluare. Dacă există evaluări, există şi performanţe“, a precizat Ştefan Ghimişi, profesor la Facultatea de Inginerie. Potrivit Noii Legi a Educaţiei, cadrele didactice şi cercetătorii ştiinţifici ai universităţii trebuie să atingă anumite standarde. Acestea vizează susţinerea sau publicarea de lucrări în conferinţe naţionale şi internaţionale şi participarea în programe cu fonduri europene. În prezent, doar 20 % fac activitate de cercetare. Fără performanţă universitatea nu ar putea obţine finanţările corespunzătoare şi este posibil ca profesorii slab cotaţi să plece. Pentru a creşte potenţialul de cercetare şi de resurse, reprezentanţii universităţii au pus în discuţie o soluţie care ar scăpa universitatea de desfiinţare.

UCB va fuziona cu universităţi cu prestigiu

Potrivit legii Educaţiei, fuziunea ar fi singura soluţie pentru ca universitatea să nu se desfiinţeze î următorii patru ani. Rectorul, Adrian Gorun, asigură studenţii că vor avea posibilitatea să-şi continue cursurile la Târgu-Jiu, însă în urma comasării cu o altă instituţie, numărul  facultăţilor ar putea fi redus. La ora actuală se poartă discuţii în acest sens cu reprezentanţii Universităţilor din Craiova şi Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite