Târgu-Jiu: Profesorii refuză să mai pună note în catalog şi se pregătesc să boicoteze anul şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice nu mai trec în catalog notele şi calificativele elevilor, începând de ieri, nemulţumite că salariile au scăzut prin aplicarea Legii unice, dar şi că nu au fost consultate la Legea educaţiei.

Cele trei federaţii din învăţământul preuniversitar - FSLI, FEN şi "Spiru Haret" - au decis, un calendar comun de proteste, care au început luni şi ar putea ajunge până la grevă generală în iunie, înaintea încheierii anului şcolar.
Astfel, începând de ieri, dascălii din Gorj nu mai trec în catalog notele şi calificativele elevilor. „Avem un carneţel personal pe care vom trece notele elevilor, urmând să fie comunicate părinţilor. În ţara asta legea nu este respectată. Noi suntem obişnuiţi să suferim, dar guvernanţii nu fac nimic pentru schimbarea situaţiei. Nu vrem ca acţiunile noastre să-i afecteze pe elevi“, a declarat Mircea Stichiţoiu, profesor de matematică. Mâine, sindicaliştii din învăţământ vor picheta Piaţa Prefecturii. Având în vedere că mâine va fi zi de protest naţional, vor fi suspendate cursurile în toate şcolile.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite