Profesorii primarului-elev nici nu ştiau că îl au la clasă pe primul om al comunei Turburea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimineaţa, Ion Bârcă (foto stânga) se ocupă de treburile din primărie
Dimineaţa, Ion Bârcă (foto stânga) se ocupă de treburile din primărie

Deşi Ion Bârcă susţine că profesorii săi sunt înţelegători în ceea ce-l priveşte, cadrele didactice au o altă variantă, declarând că nici măcar nu ştiau că au în liceu un primar.

Edilul-şef al comunei Turburea este elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Bârseşti, la seral, motiv pentru care, atunci când nu se află în teren sau la biroul primăriei, acesta se preocupă de temele pentru şcoală. Ion Bârcă s-a decis să-şi continue studiile din ambiţie, însă recunoaşte că la cei 47 de ani ai săi este foarte greu să se pregătească la fel de bine ca ceilalţi colegi de şcoală.

„Sunt în clasa a XII-a. Am timp şi de activitatea de primar, dar şi  de şcoală. Mă descurc bine. Nu merg chiar zilnic, dar profesorii sunt înţelegători. Mă duc mai mult pentru noţiuni generale, ce să mai învăţ eu la 47 de ani? Nu mai e ca la 20. Fiica mea termină a doua facultate, însă nu aş putea să spun că mă ajută la lecţii, pentru că locuieşte la Târgu-Jiu şi este căsătorită”, a spus primarul.

Acesta nici nu vrea să audă de înscrierea la facultate. Şi-a propus doar să obţină diploma de bacalaureat. „Nu mai dau la nicio facultate, pentru că îmi e de ajuns atât. Mi-e teamă cu bacalaureatul, pentru că am văzut ce probleme au fost anul acesta, dar mă pregătesc şi sper să reuşesc. Şi cu primăria, sincer vă spun, o să-mi fac o evaluare cât de cât și dacă cetăţenii comunei Turburea mă mai vor mai candidez, dacă nu, nu. Postul acesta de primar e transmisibil”, a mai spus edilul-şef.

Nu ştiau că au la seral un primar

Profesorii spun că nu au cum să fie mai înţelegători cu primul om al comunei Turburea, întrucât nici nu ştiau că este elevul lor. „Nici măcar nu ştiam că avem un primar. Am ore acolo, la clasa a XII-a, dar eu personal nu ştiam acest lucru. Evident că îi tratăm pe toţi elevii la fel, noi nu facem nicio deosebire între ei, toţi sunt la fel. Bacalaureatul îl va susţine la finalul clasei a XIV-a”, a declarat profesoara Alina Cambrea, responsabil al Comisiei Metodice „Tehnologii”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite