Târgu-Jiu: Profesorii din Glogova au protestat pentru că nu şi-au luat salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul Gheorghe Mitescu a transmis conducerii unităţii să dezamorseze conflictul
Inspectorul Gheorghe Mitescu a transmis conducerii unităţii să dezamorseze conflictul

Zeci de angajaţi ai Şcolii Generale din Glogova au protestat, astăzi, nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile pe luna octombrie.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Ion Mihăiţă, oamenii trebuiau să intre în posesia banilor în data de 8 noiembrie.  „Avem 32 de angajaţi, dintre care 26 sunt dascăli şi restul personal auxiliar şi personal nedidactic. Nu ne-am luat salariile pe luna octombrie şi am intrat azi-dimineaţă în grevă. Consilierii locali nu au aprobat rectificarea bugetară pe anul 2010, învocând diverse obiecţii, iar conturile primăriei sunt blocate din acest motiv. Ştiu că angajaţii primăriei au luat salariile şi nu înţeleg de ce noi nu putem. Primarul mi-a promis că ieri va convoca de urgenţă o şedinţă extraordinară, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De aceea, toţi subordonaţii au făcut protest. 18 dascăli au întrerupt azi desfăşurarea orelor de curs dar au rămas în şcoală ca să îi supravegheze pe elevi“, a declarat Ion Mihăiţă. La protestul profesorilor au fost prezenţi şi jandarmii.

Profesori

Dascălii nu au predat lecţiile dar au supravegheat elevii

Cei 32 de angajaţi au decis să intre luni în grevă, însă au fost convinşi de către directorul unităţii de învăţământ să renunţe. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au transmis conducerii unităţii de învăţământ din Glogova să dezamorseze conflictul. Dascălii sunt hotărâţi să continue protestele până când vor intra în posesia drepturilor salariale.„Cu siguranţă vom continua cu protestele şi mâine. Primarul nostru fuge totdeauna de responsabilităţi a promis multe dar nu s-a ţinut de cuvânt“, a precizat Violeta Popescu, lider de sindicat al comunei Glogova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite