Târgu-Jiu: Profesorii dau în judecată Ministerul Educaţiei pentru banii de cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii solicită 116 euro, bani pentru achiziţia de cărţi şi alte materiale didactice de care ar fi trebuit să beneficieze în anii 2009 şi 2010.Peste 120 de cadre didactice de la şase şcoli din Gorj au înaintat astăzi, în primă fază, prin intermediul liderului sindical Florinela Ponta, dosarele la Tribunalul Gorj.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ, Florinela Ponta, a mers astăzi la Tribunalul Gorj pentru a depune primele dosare ale profesorilor care au dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru plata unor drepturi băneşti. Este vorba de 124 de dascăli de la şase şcoli: «Constantin Săvoiu», «Voievod Litovoi», ambele din Târgu-Jiu, Şcoala generală nr. 3 din Rovinari, şcolile gimnaziale din localităţile Bălăneşti, Stejari şi Sâmbotin. „Este doar începutul pentru că sunt sigură că toţi cei 2000 de dascăli care fac parte din sindicat îşi vor depune dosarele în instanţa de judecată. În anul 2009, toţi profesorii calificaţi ar fi trebuit să primească 100 de euro pentru procurarea de cărţi şi material didactic. Am primit 33 de euro în anul 2009, iar în 2010 nu am primit nimic. În vara anului trecut, acest drept a fost anulat prin intrarea în vigoare a unei legi privind bugetul. Fiecare profesor mai are de primit o sumă de 116 euro. Este vorba de un principiu, pentru că suma este destul de mică, dar ni s-a luat destul pentru a mai accepta şi aşa ceva. A fost umilitor felul în care am fost trataţi. Ne judecăm cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar şi cu şcoala“, a precizat Florinela Ponta.

1380 de lei după 38 de ani de muncă

Vasile Ştirbu,  învăţător la Şcoala generală «Voievod Litovoi», se numără printre dascălii care au acţionat în judecată Ministerul Educaţiei. „Este o acţiune normală care ajută dascălii. Banii sunt destinaţi pentru informarea şi perfecţionarea cadrelor didactice şi acest lucru nu se poate face decât din cărţi. Diminuarea salariile ne-a adus în situaţia de a nu mai putea cumpăra cărţi. Solicităm respectarea legii. Eu am o vechime în învăţământ de 38 de ani, iar salariul pe care îl primesc este de 1380 de lei“, spune Vasile Ştirbu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite