Târgu-Jiu: Profesoara pentru care un elev s-a sinucis din dragoste se întoarce la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Alexandru Popovici şi Ramona Mischie
Foto: Alexandru Popovici şi Ramona Mischie

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj susţin că Ramona Mischie este nevinovată şi că, după şedinţele efectuate la terapeut, aceasta va putea reveni la şcoală. Profesoara de română de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru a recunoscut în scris că a încălcat codul deontologic al profesorului, prin relaţia pe care a avut-o cu elevul său. Aceasta a declarat, în urmă cu câteva zile, că va reveni la şcoală abia după ce îi

Alexandru Popovici a recurs  la 11 metode şocante de sinucidere. Tânărul de 19 ani a încercat timp de aproape un an de zile să-şi pună capăt zilelor, prin modalităţi care mai de care mai sinistre, reuşind în cele din urmă să pună în aplicare un gând diabolic, de a se asfixia. Tabelul cu cele 11 metode de sinucidere a fost descoperit în calculatorul din camera sinucigaşului. Acesta a fost găsit cu o pungă pe cap, legată în jurul gâtului cu o curea. În momentul în care i-au scos punga de pe cap, anchetatorii au descoperit faptul că băiatul pulverizase spray de insecte, pentru a-şi duce planul până la capăt. Evenimentul a avut loc în ziua de 25 noiembrie a anului trecut, când părinţii lui Alex, care plecaseră să-şi plătească ratele la bănci, şi-au găsit fiul fără suflare. Iniţial, nimeni nu a înţeles ce l-a determinat pe tânăr să recurgă la acest gest, însă a doua zi a ieşit la iveală faptul că acesta a murit din iubire pentru fosta lui profesoară de limba română.



Ramona Mischie nu a negat relaţia de iubire pe care a avut cu elevul său însă a precizat faptul că totul s-a bazat pe câteva săruturi şi îmbrăţişări. „Ne plimbam prin parc, discutam. Niciodată nu am avut relaţii sexuale, nu a fãcut nici el referire. Mergeam de mână. Da, ne-am sărutat de câteva ori”, acestea au fost ultimele declaraţii făcute de tânăra de 25 de ani, imediat după moartea fostului său elev.  Aceasta  a preferat să stea departe de familia îndurerată. În mesajul de adio, Alexandru spunea că nu mai avea rost să mai trăiască, pentru că era respins de dragostea vieţii lui, profesoara Ramona Mischie. „O iubea mult pe profesoară. Alexandru nu ne-a spus nimic. Am găsit pe net scris. Era un băiat cuminte. Pe ea nu o ştiu şi nici nu vreau să o văd. Ar fi putut să-mi spună", a declarat devastat Daniel Popovici, tatăl lui Alexandru, la înmormântarea fiului său. „Trebuia să-l înveţe carte, nu să-l bage în pat. Nu o cunosc. Eu, dacă aş vedea-o, aş omorî-o cu mâinile mele, chiar dacă intru la puşcărie", spunea atunci bunica băiatului.


Anchetatorii au declarat-o pe Ramona Mischie nevinovată, iar atenţia a fost îndreptată spre părinţii lui Alex, care au descoperit în camera fiului lor substanţele radioactive, regăsite în metodele enumerate în scrisorile de adio : „Să dorm în cameră lânga două surse radioactive cărora le-am desfăcut capacul pentru a elibera radioactivitatea (nu se găsesc pe piaţă. sunt de la Institutul de cercetare fizică şi atomică nucleară)“.

image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite