Târgu-Jiu: Produsele confiscate se vând ca pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Zeci de persoane s-au îngrămădit în această dimineaţă la magazinul de mărfuri confiscate
Târgu-Jiu: Zeci de persoane s-au îngrămădit în această dimineaţă la magazinul de mărfuri confiscate

Sute de persoane vin zilnic la magazinul de la subsolul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Aici se găseşte marfă confiscată care este scoasă la vânzare la un preţ cu 25 la sută mai mic decât pe piaţă.

Rafturile micuţului magazin sunt ticsite cu adidaşi contrafăcuţi, bluze, pantaloni, geci şi tircouri. Garda Financiară şi poliţiştii au confiscat în ultima perioadă cantităţi importante de mărfuri fără documente, care au fost evaluate şi scoase la vânzare. „Am primit trei sute de perechi de pantofi sport contrafăcuţi care poartă însemnele unor mărci cunoscute, printre care  Nike şi Puma. Costă 15 lei perechea şi am vândut până acum peste o sută. Mai avem bluze la zece lei şi pantaloni cu preţul cuprins între 15 şi 30 de lei. Am avut şi peste trei sute de sticle de ulei, la trei lei sticla, dar s-au dat extrem de repede“, spune şefa Biroului Valorificare Bunuri, Elena Băleanu.


Clienţi din toate categoriile sociale

Criza îi împinge pe mulţi gorjeni să meargă la magazinul Finanţelor, unde găsesc produse sub preţul pieţei. Chiar dacă nu sunt produse originale, aşa cum indică firmele inscrpiţionate, oamenilor le convine să cumpere le aici. „Am cumpărat încălţăminte şi o haină, preţurile sunt mai mici decât la alte magazine. Pe timpurile acestea mai căutăm şi chilipiruri“, spune Viorica Bâscă. „Sunt produse ieftine, preţul este foarte bun la adidaşi. Îmi cumpăr o pereche de adidaşi, dacă sunt buni, o să vin să mai cumpăr şi alte produse“, spune Scarlat Sârbu. „Avem clienţi fideli, care vin zilnic. Să ştiţi că sunt din toate categoriile sociale. Mulţi dintre ei se uită pe site şi văd ce produse am primit. Numărul clienţilor a crescut în ultima perioadă, pentru că s-au intensificat şi controalele. Am scurta şi timpul dintre primirea mărfii şi scoaterea ei la vânzare“, a mai spus Elena Băleanu.


Vânzări de 90.000 de lei


De la începutul anului şi până acum, la magazinul de valorificare a bunurilor confiscate au fost înregistrate vânzări de 90.000 de lei. În ultima perioadă, a crescut atât număr clienţilor, dar şi suma încasărilor, care a ajuns la 4.000 de lei pe zi. Magazinul este deschis zilnic între orele 10.00 şi 14.00, iar vinerea programul este mai scurt cu două ore.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite