Târgu-Jiu: Procurorul care l-a băgat pe Ţundrea la închisoare nu poate fi sancţionat decât de Ministerul de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general Laura Codruţa Kovecsi
Procurorul general Laura Codruţa Kovecsi

Procurorul Ion Diaconescu, cel care l-a găsit vinovat de comiterea unei crime pe gorjeanul Marcel Ilie Ţundrea, nu poate fi tras la răspundere.  Acesta este acum pensionar şi are un venit lunar de 12.000 lei.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovecsi, a spus că nu poate fi luată nicio măsură împotriva fostului magistrat. Aceasta a precizat că doar Ministerul de Finanţe poate să solicite o răspundere din punct de vedere pecuniar, asta numai dacă urmaşii lui Ţundrea se vor îndrepta împotriva statului şi vor solicita acordarea de despăgubiri: „Eu nu pot să trag la răspundere procurorii. Doar Ministerul de Finanţe poate să facă acest lucur şi să ceară procurorului recuperarea prejudiciului creat statului, în cazul acordării de eventuale despăgubiri“. Până în prezent, moştenitorii lui Marcel Ilie Ţundrea nu au avut nicio pretenţie şi nu au acţionat în judecată statul pentru acordarea de despăgubiri.
Ţundrea a fost arestat în anul 1992 pentru comiterea unui viol şi a unei crime. Procurorul Ion Diaconescu l-a găsit vinovat şi l-a trimis în faţa instanţei de judecată. După 12 ani s-a demonstrat că acesta nu este vinovat pentru că ADN găsit în trupul victimei nu corespundea cu al lui. Ţundrea a fost eliberat din închisoare în anul 2004. După patru ani, acesta a decedat. Anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv pe Ţundrea.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite