Procurorii cer ca stomatologii acuzaţi de fraude informatice de 20 de milioane de dolari să rămână în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor 13 bărbaţi acuzaţi că au păcălit aproximativ o mie de persoane din Statele Unite ale Americii a fost depusă vineri la Tribunalul Gorj, urmând să fie analizată în cursul zilei de luni.

Cei 13 tineri din Bumbeşti-Jiu, Caraş-Severin, Vâlcea, Argeş, Olt şi Bucureşti au ajuns în beciul Inspectoratului de Poliţie Gorj pe 14 iulie, iar după 24 de ore au fost emise pe numele lor şi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, care  vor expira pe 12 august. Din acest motiv, procurorul de caz, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj, a solicitat încă de vineri ca toţi cei acuzaţi de fraude informatice pe internet să rămână în arest. Propunerea va fi analizată de magistraţii Tribunalului Gorj în cursul zilei de luni, urmând să fie dezvăluite şi motivele care justifică această cerere. Printre cei încătuşaţi se numără şi stomatologii Horaţiu Bălănescu şi Laurenţiu Adam, primul din Bumbeşti-Jiu, al doilea din Reşiţa. În portbagajul maşinii lui Laurenţiu Adam au fost găsiţi bani mucegăiţi, de care acesta uitase.

Toate cele 13 persoane sunt suspectate că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate,autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Printre victime se numără o mie de persoane, iar prejudiciul este de aproximativ 20 milioane de dolari.

„Sumele de bani aferente preţului plătit de victime au fost colectate din străinătate, cel mai adesea de pe teritoriul Statele Unite ale Americii, cu folosirea de identităţi false de către membrii grupului şi mai apoi retransmise în România prin intermediul transferurilor rapide către persoane afiliate grupului cu acest scop. În această modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1000 de victime. Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 de milioane de dolari", au anunţat reprezentanţii DIICOT.

Vezi AICI imagini din timpul percheziţiilor făcute în locuinţele celor care i-au păcălit pe americani!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite