Târgu-Jiu: Procurorii confirmă că un singur poliţist l-a audiat în 1992 pe adevăratul vinovat în cazul Ţundrea. Află cine este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost poliţist susţine că, la patru zile de la comiterea crimei de la Pojogeni,  i-a luat declaraţii lui Gheorghe Avram, bărbatul indicat de ultima expertiză ADN ca fiind adevăratul vinovat în cazul Ţundrea. Procurorii bucureşteni au confirmat astăzi acest lucru.

Ion Fugaru a declarat de mai multe ori că i-a luat declaraţii lui Gheorghe Avram, cel care este indicat de ultima expertiză ADN ca fiind adevăratul criminal, la scurt timp după comiterea oribilei crime din 1992: „Avram a fost în cercul de suspecţi. I-am luat declaraţii ca făptuitor, şi nu ca martor. Eu aveam de atunci suspiciuni asupra lui, pentru că a fost ultimul om care a văzut-o pe victimă, pe Mioara Gherasie, dar s-a mers pe varianta Ţundrea. Procurorul a fost cel care a condus ancheta şi deciziile i-au aparţinut“.

Ion  Fugaru, fost poliţist şi anchetator în cazul Ţundrea, a mai spus că a fost sunat de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a merge la Bucureşti ca să dea din nou declaraţii în cazul Ţundrea, dar a refuzat să se prezinte: „Am fost chemat la Bucureşti, dar nu am vrut să merg. Eu nu am nicio calitate în ancheta care se desfăşoară sub coordonarea procurorului Marius Iacob. Am fost la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi am dat declaraţii în legătură cu ce s-a întâmplat atunci“.



Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a confirmat că Fugaru este singurul anchetator care i-a luat declaraţie lui Avram: „Da, e o singură declaraţie. Acesta era atunci subofiţer“. Marius Iacob a mai precizat astăzi că va finaliza dosarul în câteva zile şi îl va trimite pe masa judecătorilor.

image

Testul ADN a arătat că Avram este autorul crimei din 1992 din Pojogeni, pentru care Marcel Ţundrea a făcut, nevinovat, 12 ani de închisoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite