Procurorii au atacat sentinţa de condamnare a adevăratului criminal din cazul Ţundrea. Află de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avram susţine că nu este vinovat
Avram susţine că nu este vinovat

Magistratul de caz, Gheorghe Constantinescu, a decis ca Gheorghe Avram să stea 22 de ani după gratii pentru crima comisă în 1992, la Pojogeni. Decizia a fost atacată atât de procurori, cât şi de avocatul bărbatului pentru care Marcel Ţundrea a stat 12 ani în puşcărie fără să aibă vreo vină.

Conform sentinţei, gorjeanul indicat ca fiind adevăratul făptaş a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, la care s-a adăugat sporul de doi ani, întrucât infracţiunea de omor este concurentă cu altele, printre care şi furtul pentru care ar fi trebuit să stea cinci ani în puşcărie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au formulat apel imediat împotriva deciziei judecătorului şi cer o pedeapsă mai mare pentru Avram. „Sporul putea fi mai mare", a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj. La popul opus, avocatul lui Avram a formulat apel şi vrea libertate pentru clientul său, pe motiv că nu are nicio vină.

„Sentinţa care i s-a aplicat clientului este foarte aspră. I s-a dat maximul de pedeapsă, la care s-a adăugat un spor de doi ani, în condiţiile în care singura probă care îl acuza era un raport de expertiză care s-a efectuat după 12 ani, când probele fuseseră ţinute în condiţii care nu corespundeau cu cele impuse de dispoziţiile legale în vigoare. Inculpatul spune că el nu este vinovat şi cere ca cel vinovat să fie tras la răspundere. Noi considerăm în continuare că nu este autorul infracţiunii de omor pentru care a fost trimis în judecată. Declarăm apel", a declarat Ionel Ordean, apărătorul din oficiu al inculpatului.

Apelul va fi judecat de Curtea de Apel Craiova, în cursul săptămânii viitoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite