Târgu-Jiu: Procesul lui Manţog se mută la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog
Ionel Manţog

Procesul a fost suspendat până când Curtea Constituţională va da un verdict. Completul de judecată al Tribunalului Sibiu a admis cererile formulate de avocaţii lui Ionel Manţog şi Ion Vulpe

Procesul în care Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, şi Ion Vulpe, fost director general al SNLO, sunt judecaţi pentru abuz în serviciu şi fapte asimilabile celor de corupţie a fost suspendat, după ce completul de judecată al Tribunalului Sibiu a admis, pentru a doua oară, cererea privind excepţia de neconstituţionalitate. Dosarul a fost mutat acum la Curtea Constituţională, care trebuie să se pronunţe cu privirile la solicitarea făcută de apărătorii celor doi. Motivul invocat este că Direcţia Naţională Anticorupţie nu era competentă să soluţioneze acest dosar. Este pentru a doua oară când dosarul este mutat la Curtea Constituţională. Ionel Manţog a spus că şi alte persoane şi-au construit vile de strămutaţi în acelaşi fel, dar nu au păţit nimic: „Excepţia de neconstituţionalitate trebuie să răspundă la următoarea întrebare: Condescu (nr.r – liderul de sindicat al minerilor), Călinoiu (preşedintele Consiliului Judeţean Gorj), Busuioc (fost inspector guvernamental) şi alte câţiva zeci de oameni care au avut acest drept, să cumpere locuinţe, de ce nu au fost pedepsiţi? Condescu şi Otilia Semenciuc (n.r. – directoarea unei societăţi) au fost cercetaţi în acelaşi dosar cu mine, dar nu au primit rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale. Aceasta este forma practică a motivaţiei. Avocaţii s-au ocupat, pentru că sunt plătiţi pentru asta“.


S-au ales cu vile de strămutaţi de lux


Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost trimişi în judecată de DNA, în toamna anului 2006, pentru abuz în serviciu şi fapte asimilabile celor de corupţie. Conform procurorilor, cei doi, care au ocupat, la momentul producerii faptelor, funcţii de conducere în cadrul SNLO, s-au folosit de informaţii considerate secrete de serviciu, pentru a achiziţiona la preţuri de nimic case aflate în zonele care urmau să fie strămutate din cauza lucrărilor miniere. Manţog şi Vulpe s-au ales, în schimbul lor,  cu vile de lux în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu.

Ionel Manţog este cercetat într-u alt dosar penal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. În toamna anului trecut, acesta a provocat un grav accidet de circulaţie. BMW-ul condus de el a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat într-o ambulanţă, care se deplasa regulamentar. În urma impactului, pacientul din ambulanţă, care suferise un infarct, a decedat, iar asistentul medical a fost grav rănit şi nu şi-a revenit nici până în prezent. Medicii legişti din Târgu-Jiu au stabilit că pacientul a murit în urma infarctului, şi nu a leziunilor suferite în accident.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite