Târgu-Jiu: Primul caz de rabie din Gorj descoperit la un cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitar-veterinari au confirmat, astăzi, primul caz de rabie din judeţul Gorj înregistrat la un cal, găsit mort în gopodăria unui cetăţean care locuieşte în  zona Defileul Jiului.

Bărbatul locuieşte în apropierea localităţii Meri şi deţine mai multe animale în gospodărie. Ieri, acesta a alertat medicii veterinari imediat după ce şi-a găsit calul mort în grajd. Inspectorii sanitar-veterinari au recoltat probe, iar astăzi au confirmat prezenţa virusului rabic.
Mai mulţi medici veterinari s-au deplasat azi-dimineaţă la locuinţa bărbatului, pentru a constata dacă şi restul animalelor din curte au intrat în contact cu virusul. „Aceştia vor efectua o anchetă epidemiologică la toate animalele din gospdărie, chiar şi la membrii familiei respective. Cert este că până acum nu au fost înregistrate cazuri de rabie la cai. Ştim de la proprietar că animalul nu a manifestat tulburări nervoase înainte să-l găsească mort. Este posibil ca o vulpe turbată să fi muşcat calul“, a declarat Ion Iliuţă, inspectorul şef  al Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj .
Toate animalele din gospodărie, precum şi membrii familiei vor fi vaccinaţi antirabic.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite