Târgu-Jiu: Primii biciclişti cu permis din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

360 de elevi ai Şcolilor generale din localităţile Albeni şi Ţicleni sunt primii posesori ai permsului de biciclist din Gorj. Proiectul «Învaţă să spui nu viciilor» a fost derulat de Asociaţia «Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III» din Craiova

Elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în cadrul proiectului au fost premiaţi astăzi de către reprezentanţii asociaţiei şi ai instituţiilor partenere. 360 de elevi din clasele I-VIII de la Şcolile generale din locaităţile Albeni şi Ţicleni au primit permisul de biciclist din partea Poliţiei Gorj, în urma susţinerii mai mult examene. Şcolarii au trebuit să înveţe codul rutier, iar apoi au susţinut şi o probă practică.

image

Cel mai bun biciclist a fost declarat Denis Băndoi, elev în clasa a VI-a la la Şcoala generală din Ţicleni, care a primit ca premiu o bicicletă. Acesta spune că probele nu au fost dificile: „Am permis de biciclist. Am făcut jaloane cu bicleta, am mers în opt fără să depăşim liniile, parcare şi frână“.

Patru tipuri de acţiuni

image

Proiectul «Învaţă să spui nu viciilor» s-a desfăşurat în patru module. „Au avut loc prelegeri cu elevii despre alcool, tutun şi droguri, iar la final a fost organizat un concurs de desene. În cel de-al doilea modul s-a făcut o prezentare a instituţiilor statului despre care copiii aud mereu vorbindu-se, dar nu ştiu cum funcţionează şi cu ce se ocupă. Eleviii au scris, apoi, eseuri despre ceea ce au constatat că nu este în regulă în comunitate. Al treilea modul a constat într-o încercare de a-i implica şi pe părinţi în proiect. Am cumpărat aparatură medicală de verificare a tensiunii, pulsului şi glicemiei. 60 de părinţi au făcut aceste analize. Aparatura a fost donată unui medic de familie. Ultimul modul a urmărit acordarea permisului de biclicist prin desfăşurarea unor probe“, a spus Aurora Zgonea, preşedinta Asociaţiei «Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III».
Valoarea proiectului a fost de 29.000 de lei, 70% din fonduri fiind asigurate de către Petrom, iar 30% din bugetul asociaţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite