Târgu-Jiu: Primăvara gorjenilor se pregăteşte în sere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 40.000 de plante decorative, flori şi flori de mozaic vor fi plantate în oraşul lui Brâncuşi. Cele zece angajate ale serelor din Târgu-Jiu lucrează de zor pentru pregătirea florilor ce vor împodobi oraşul în primăvară.


Deşi afara temperatura abia depăşeşte zero grade Celsius, în interiorul celor două sere ale Societăţii Edilitara Public (fosta Direcţie de Servicii Comunale) este altă lume. Sute de flori şi mii de răsaduri sunt îngrijite şi repicate pentru a împodobi zonele verzi şi parcurile din Târgu-Jiu. Temperatura aici are aproximativ 25 de grade Celsius. În această perioadă, angajatele se ocupă de repicaj, procedeu ce presupune semănarea florilor, din care rezultă zeci de mici plante. „Repicajul se efectuează în trei etape pentru obţinerea răsadurilor care se vor planta în rondurile din oraş în luna mai a acestui an. Pregătim 40.000 de fire, care asigură mai mult de jumătate din necesarul florilor şi plantelor pentru municipul Târgu-Jiu. Printre florile pe care le vom planta în primăvară se numără begonia, tagetis, petunia, gazania şi ageratum. De exemplu, begoniile au nevoie de o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună pentrru a răsări. Pentru contur şi arabescuri pregătim florile de mozaic, adică iresine, aeschyrantes şi cineraria“, a spus şefa Secţiei Parcuri şi Zone Verzi, Dorina Gal.


Palmierii, adăpostiţi la seră


Cele zece floricultoare se mai ocupă şi de întreţinerea plantelor din seră, care necesită udări, fertilizări faziale, tratamente fito-sanitare şi tăieri pentru înmulţumirea vegetativă. În serele Societăţii Edilitara Public şi-au găsit adăpost pe timp de iarnă şi şase palmieri, care au fost cumpăraţi în urmă cu mai mult timp pentru a înfrumuseţa Piaţa Prefecturii din municipiu. Pentru că nu rezistă la frig, plantele, aduse din Italia, vor fi găzduite în seră până va trece pericolul de brumă şi îngheţ.


Răsadurile sunt duse în sera rece


Pe lângă cele două sere încălzite, care au o suprafaţă de câte cinci acri fiecare, Societatea Edilitara Public mai deţin încă o seră rece, de douăzeci de acri. Aici sunt transferate răsadurile odată cu trecerea pericolului de îngheţ. Serele găzduiesc şi aproximativ 400 de ghivece cu muşcate, care vor fi folosite pentru împodobirea stâlpilor din oraş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite