Video/ Primarul trei în unu: edil-şef, secretară şi tractorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Vasile Gogălniceanu, la volanul tractorului
Primarul Vasile Gogălniceanu, la volanul tractorului

Pentru că că secretara de la evidenţa populaţiei se află în maternitate, iar tractoristul lucrează doar câteva ore, primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, încearcă să-i suplinească. Edilul-şef nu poate pleca mai mult de trei zile din localitate pentru că trebuie să întocmească cerficatul de deces în cazul în care moare vreun localnic.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei gorjene Turcineşti, nu se dă înlături de la niciun fel de muncă. Acesta este şi secretar la evidenţa populaţiei, iar, uneori, şi tractorist pe maşina de transport gunoi. „Nu am secretară, pentru că se află în concediu de maternitate. O parte din atribuţiunile ei au fost preluate de către juristă, în afară de starea civilă. Eu mă ocup de întocmirea certificatelor de deces, căsătorie şi de naştere, precum şi de alte acte şi transcrieri“, ne spune primarul Gogălnceanu. Acesta a completat în acest an 21 de certificate de deces şi opt de căsătorie. Secretara urmează să se întoarcă la serviciu abia în primăvara anului viitor. Cea mai mare problemă este că nu poate pleca din localitate mai mult de trei uile. „Dacă decedează cineva, trebuie să eliberez certificat de deces pentru a putea fi înmormântat. Aşa că nu pot pleca pentru mai multe zile. Nu am avut concediu de şase ani“, precizează edilul-şef.

Conduce tractorul care transportă gunoiul menajer

Pentru că primăria are încheiat un contract de colaborare cu un tractorist  de numai câteva ore pe zi, primarul Gogălniceanu se urcă la volanul tractorului ori de câte ori este nevoie. Ultima dată l-a condus la o acţiune de salubrizare şi a transportat gunoiul menajer la groapa ecologică.

image

Am luat categoria C şi E când am terminat Liceul Agricol, pentru că era obligatoriu atunci. Consiliul Local a stabilit să desfiinţeze postul de şofer pe tractor. Am fost nevoit să încheiem un contract de colaborare cu un şofer pentru trei ore pe zi. Atunci când e nevoie, mă urc eu la volanul tractorului. Am şi deszăpezit într-o iarnă uliţele comunei cu tractorul“, ne explică edilul şef al localităţii.

Postul de şofer va fi scos la concurs

Primăria comunei Turcineşti va organiza concurs pentru ocuparea postului de şofer, care va conduce atât tactorul, dar şi microbuzul de transport elevi. Astfel, sunt şanse ca, de la jumătatea acestei luni, edilul şef  să nu se mai urce la volanul tractorului. Vasile Gogălniceanu vrea să achiziţioneze o maşină specială pentru transportul gunoiului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite