Primarul din Schela vrea ferma Penitenciarului Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Schela se judecă pentru 1,5 hectare de teren şi luciu de apă din ferma agro-zootehnică a Penitenciarului Târgu-Jiu. Primarul Aristide Şerbănescu a primit, în anul 2008, un titlu de proprietate pentru terenul respectiv aflat în incinta fermei Penitenciarului.

Două procese se află pe rolul instanţelor de judecată pentru o suprafaţă de un hectare şi jumătate de teren şi luciu de apă aflate în incinta fermei agro-zootehnice a Penitenciarului Târgu-Jiu. Primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, deţine, din anul 2008, titlul de proprietate pentru această suprafaţă eliberat de către Primăria municipiului Târgu-Jiu, dar nu a putut să intre în posesia pământului şi a lacului. Edilul şef a cerut Pentitenciarului să-şi retragă gardul pentru a putea intra în posesia proprietăţii, dar a fost acţionat în judecată pentru anularea titlului de proprietate, procesul fiind pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. De asemenea, primarul Aristide Şerbănescu încearcă să scoată în afara legii o hotărâre de guvern prin care Penitenciarului Târgu-Jiu i s-a dat în administrare suprafaţa pe care se află ferma.

Decis să meargă până la CEDO

Edilul şef este hotărât să meargă până la capăt, pentru că, spune el, terenul a aparţinut tatălui şi bunicului său: „Am acţionat în judecată la Curtea de Apel Craiova, unde am cerut excepţie de nelegalitate parţială a anexei Hotărârii de Guvern nr. 1705 din anul 2006, prin care Penitenciarului Târgu-Jiu i se dă în administare terenul. Reprezentanţii Penitenciarului nu au decât nişte procese verbale încheiate între anii 1969 şi 1972 prin care terenul se dă în administrare Minisetrului Agriculturii. Sunt decis să ajung până la CEDO, pentru că terenul a aparţinut tatălui şi bunicului meu, care au avut acte de proprietate. Este de neînchipuit ceea ce se întâmplă. A fost retrocedat Castelul Bran, iar eu nu pot să intru în posesia terenului familiei mele. Mi s-a eliberat titlu de proprietate de Primăria Târgu-Jiu, în baza Legii nr. 247, şi am plătit chiar impozit pentru teren şi luciul de apă în suprafaţă de 6200 metri pătraţi“. Procesul aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu a fost suspendat ână la judecarea cauzei de la Curtea de Apel Craiova.

Terenul nu face obieectul retrocedării

Primarul Aristide Şerbănescu spune că zece moştenitori au primit titluri de proprietate. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Târgu-Jiu, Primăria a emis 23 de titluri de proprietate, în cursul anului 2008, pentru terenul şi luciul de apă din incinta fermei, care se întinde pe o suprafaţă totală de 18,85 hectare. „Pe terenul respectiv îşi desfăşoară activitatea instituţia penitenciară, aceasta fiind indispensabilă desfăşurării activităţii având în vedere atât locaţia Penitenciarului Târgu Jiu, cât şi dispoziţiile legale privind executarea pedepselor privative de libertat. Penitenciarul Târgu Jiu a contestat la instanţa de judecată titlurile astfel emise, instanţa pronunţându-se în mod irevocabil, în sensul anulării acestora, în şase dintre cazuri. Pe rolul instanţelor de judecată se află, în diferite stadii procesuale, şi celelalte contestaţii ale Penitenciarului Târgu Jiu, în ceea ce priveşte restul titlurilor de proprietate“, spune Constantin Bălă, directorul Penitenciarului. Acesta mai precizează că terenul respectiv nu face obiectul retrocedării. „Comisia judeţeană Gorj pentru stabilirea dreptului de proprietate a terenurilor, la propunerea comisiei locale a emis titluri de proprietate asupra terenului în discuţie, fără a avea în vedere faptul că, terenul nu face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate conform legii fondului funciar, că terenul reprezintă secţia exterioară a Penitenciarului Târgu Jiu, fiind ocupat de construcţii - camere de deţinere, birouri, spaţii de depozitare, crescătorii de porci, vite, etc - curţi, căi de acces şi terenul aferent construcţiilor, fiind astfel indispensabile desfăşurării activităţii Penitenciarului Târgu Jiu, instituţie care face parte din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Nu a fost făcută punere efectivă în posesie, nu a fost anunţată unitatea conform prevederilor legale asupra demersurilor comisiei locale“.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite