Târgu-Jiu: Primarul comunei Fărcăşeşti a fost suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei, a emis astăzi ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului lui Constantin Pârvulescu, primar al comunei Fărcăşeşti,  pe perioada arestării preventive dispusă de instanţa de judecată.

Începând cu data de 3 martie şi până la încetarea măsurii arestării preventive dispuse de instanţă, se constată suspendarea de drept a mandatului de primar al comunei Fărcăşeşti“, se precizează în ordinul emis de prefectul judeţului Gorj.
Atribuţiile primarului vor fi exercitate de către viceprimarul localităţii, Spiridon Dănuţ Bălu. Pe numele lui Constantin Pârvulescu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile de către Tribunalul Dolj. Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2000–2008,  Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane denunţătoare în cauză, de primirea unui procent de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procent de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, pe care primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători. Mita primităp de primar ar fi în valoare de 350.000 de euro.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite