Târgu-Jiu: Primarul comunei Bâlteni, cercetat penal pentru abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Dobroiu, un localnic din Bâlteni, îl acuză pe edilul-şef al localităţii de abuz în serviciu şi fals. Primarul Vasile Vlăduleanu îşi susţine nevinovăţia şi spune că reclamantul nu are o hotărâre judecătorească în favoarea lui

Ion Dobroiu, în vârstă de 73 de ani, din comuna Bâlteni, îl acuză pe primarul localităţii, Vasile Vlăduleanu, de abuz în serviciu şi de fals. Localnicul a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care este în curs de cercetare. „A refuzat să mă pună în posesie cu toate că deţin hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă de aproape cinci ani. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Craiova. M-am judecat 20 de ani pentru un teren în suprafaţă de 6600 metri pătraţi. Primarul nu a vrut să mă pună în posesie şi a făcut o acţiune în instanţa de judecată, introducând nişte acte false“, ne-a spus Ion Dobroiu. Acesta a protestat de mai multe ori în faţa Tribunalului Gorj, nemulţumit de faptul că procesele în care este implicat nu se mai termină. Acesta susţine că primarul încearcă să ajute un unchi de-al său căruia vrea să-i dea terenul.

Primarul Vasile Vlăduleanu nu-i dă dreptate lui Dobroiu

Primarul Vasile Vlăduleanu susţine că Ion Dobroiu a pierdut, în realitate, procesul pentru terenul pe care îl revendică şi că trebuie să aplice legea: „Niciodată nu s-a judecat cu Primăria. A avut două procese în paralel şi le-a pierdut. A câştigat poate în visurile lui. Cel mai important proces a fost la Târgu-Jiu şi s-a terminat anul trecut. Hotărârea judecătorească mă obligă să-l pun în posesie pe cel cu care s-a judecat. Nu pot să le încalc din cauza lui pentru că pot să merg la puşcărie. Ion Dobroiu cunoaşte foarte bine această situaţie şi mi-a cerut să amân acordarea titlului de proprietate pentru că a făcut revizuiri. Procurorii vor cerceta şi vor spune dacă sunt vinovat de ceva“. Primarul spune că nu are nicio relaţie de rudenie cu vreo persoană implicată în acest caz.

„Hotărârea nu mai are nicio relevanţă“

Sentinţa prin care Ion Dobroiu spune că dreptatea este de partea lui a fost emisă de Curtea de Apel Craiova în toamna anului 2005. Prin aceasta se recunoaşte dreptul de proprietatea asupra terenului. „Nu am putut să pun în aplicare această hotărâre din cauză că mi-au fost puse beţe în roate de către primar“, spune Ion Dobroiu. În schimb, primarul Vlăduleanu spune că hotărârea respectivă nu mai are nicio relevaţă: „Sentinţa aceea e deja istorie şi nu are nicio valoare“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite