Primarul acuzat că a luat o şpagă record pe cap de locuitor a fost anunţat că va sta toată vara în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii gorjeni l-au informat pe Constantin Pârvulescu, fostul primar al comunei Fărcăşeşti, că se menţine măsura arestării preventive în cazul său şi a fost acordat un nou termen pe 30 august. Apărătorii edilului suspendat din funcţie au formulat imediat recurs.

Decizia a fost luată vineri seara, la Tribunalul Gorj: „Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Termen fond: 30 august 2011. Cu recurs". Fostul primar din Fărcăşeşti a formulat recurs în aceeaşi zi, urmând să fie judecat mâine, la Curtea de Apel Craiova.

Luna trecută, Constantin Pârvulescu a solicitat să fie eliberat pentru o cauţiune de 50.000 de lei, însă judecătorii i-au respins cererea. Bărbatul a ajuns în arest la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 3 martie 2011, sub acuzaţia de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri. Fostul edil al localităţii Fărcăşeşti, care numără numai 3.450 de suflete, este acuzat că a stabilit un record în materie de şpagă, încasând de la actualii denunţători nu mai puţin de 348.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, în cei doi ani de mandat, Pârvulescu a cerut de la administratorii firmelor 20% din valoarea fiecăruia dintre zecile de contracte atribuite preferenţial în perioada 2000 - 2008, a căror valoare totală se ridică la 1,54 milioane de euro. Acelaşi procent l-a aplicat şi asupra sumelor pe care Primăria le mai avea de plătit, în contul unor lucrări executate anterior.

„Foloasele pretinse şi primite de inculpatul Pârvulescu Constantin totalizează 1.500.000 de lei şi au fost primite în bani, bunuri şi servicii, în mod direct şi indirect", au precizat reprezentanţii DNA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite