Târgu-Jiu: VIDEO/ Primarul acuzat că a luat mită de 348.000 de euro nu suportă arestul. Află părerea unui localnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a aflat că magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandat de arestare preventivă pe numele său, Constantin Pârvulescu a formulat recurs.

Curtea de Apel Craiova a judecat ieri recursul formulat de primarul comunei Fărcăşeşti şi a stabilit un nou termen de judecată, pe data de 10 martie. Pe 3 martie, pe numele lui Constantin Pârvulescu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Acesta este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2000–2008,  Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane denunţătoare în cauză, de primirea unui procent de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procent de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, pe care primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători. Localnicii nu vor, nici în ruptul capului, să admită că primarul ar fi putut să ia mită de 350.000 de euro şi spun că nu mai au linişte de când bărbatul a fost dus în arestul Poliţiei Dolj. Există însă şi oameni care au o altă părere. „Nu mă uimeşte arestarea lui, pentru că nu a făcut nimic în comună. Tot ce e posibil să fi luat această şpagă. Dânsul ştie că doar nu ne-a anunţat pe noi, însă averile îşi spun cuvântul. Are brutărie, are magazine. Degeaba a pus steaguri cu Uniunea Europeană prin comună, pentru că nu a rezolvat nimic, decât pe clică. De când e primar a devenit bogat“, declară Alexandru Coroboianu, un localnic de 49 de ani care lucrează ca muncitor la Minprest.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite