Târgu-Jiu: Primăriţa de la Alimpeşti, acuzată de abuz în serviciu, se declară nevinovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicată în acest dosar penal este şi contabila primăriei, însă cele două femei acuzate de abuz în serviciu spun că sunt victimele unui joc politic.

Ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor au dispus începerea urmăririi penale a doi funcţionari ai primăriei Alimpeşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Primăriţa Elena Mosor se declară nevinovată şi spune că va merge până în pânzele albe să demonstreze acest lucru. „E o reclamaţie a unui consilier, care m-a ameninţat că mă omoară. Mi-a spus că mă scoate cu picioarele înainte de la primărie. El reclamă toate lucrările care se fac în comună, de necaz că nu a fost ales primar. Se va face o expertiză tehnică şi financiară pentru stabilirea adevărului. Acest individ a candidat pentru postul de primar şi orice lucrare fac se duce şi reclamă. Eu cred că acele lucrări sunt în regulă şi va stabili expertul. Eu nu cred că am greşit cu absolut nimic şi am respectat legea”, declară Elena Mosor, primăriţa de la Alimpeşti.

Sătenii se revoltă

A fost de ajuns ca oamenii legii să dispună începerea urmăririi penale a primăriţei, că au şi apărut primele reacţii ale localnicilor. „Eu personal sunt suparat că nu pot folosi canalizarea,deşi trece pe la 40-50 de metri de casa mea. Am cerut explicaţii, dar răspunsurile sunt justificative şi nu tehnice. Am venit de curând de la Craiova şi sunt tare necăjit. Dacă punem întrebări, primim răspunsul că suntem proşti. E de 22 de ani primăriţă, dar a mai avut procese“, spune Florin Tomescu, unul dintre localnici.

Din cercetările efectuate a rezultat că în lunile decembrie 2007 şi martie 2008, primarul localităţii şi contabilul  primăriei, în cadrul derulării unui contract de canalizare menajeră, au acceptat la plată situaţii de lucrări întocmite de către administratorul societăţii comerciale şi vizate de dirigintele de şantier, deşi materialele au fost aprovizionate la preţuri mai mari decât cele prevăzute în devizul ofertă şi contract. În lunile iunie şi august 2008, persoanele cercetate au acceptat la plată situaţii de lucrări ce nu au fost prevăzute în proiectul tehnic şi devizul ofertă, fără notă de renunţare şi notă de comandă suplimentară“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite