Primăria Târgu-Jiu, împrumutată în bănci până în 2025

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea are de achitat trei credite în valoare de aproape 28 milioane de lei. Şi Consiliul Judeţean Gorj a luat un împrumut în valore de 70 milioane de lei pentru modernizarea unui drum.

Cel mai mare împrumut bancar luat de Primăria Târgu-Jiu are o valoare de 16,1 milioane de lei şi a fost obţinut în anul 2007 de la societatea financiară Dexia. Banii au fost folosiţi pentru amenajarea peisagistică a centrului municipiului Târgu-Jiu, dar şi pentru introducerea instalaţiei de nocturnă pe Stadionul Municipal, care a costat numai puţin de opt milioane de lei. Investiţia în înfrumuseţarea centrului oraşului a costat 13 milioane de lei, iar lucrările nu au fost recepţionate nici până în prezent, pentru că mai trebuie finalizate câteve fântâni arteziene, care au o instalaţie mai specială. Pentru că banii nu au fost suficienţi pentru cele două investiţii, Primăria Târgu-Jiu a mai luat un împrumut, în anul 2009, de la BRD, în valoare de 3,7 milioane de lei. Cel mai vechi împrumut pe care îl are de achitat municipalitatea este de din anul 2005, dar se întinde pe cea mai lungă perioadă, având termenul scadent în anul 2025. „Sunt trei credite pe care le-am luat în ultimii ani. Avem un credit pe o perioadă de 20 de ani, dar şi un altul pe un timp mai scurt de doi ani, care este aproape finalizat. La Banca Comercială Română avem un împrumut de opt milioane de lei şi are scadenţa în anul 2025“, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Creditul luat de la BCR a fost folosit pentru extindere canalizării pe strada Victoria şi reabilitarea carosabilului.

Împrumut de 70 de milioane de lei pentru modernizarea unui drum

Consiliul Judeţean Gorj este dator la Bancpost până în anul 2027. Instituţia a luat un împrumut pentru modernizarea Drumului Judeţean 661. „Avem un singur credit contractat în anul 2007, care a fost folosit pentru reabilitarea Drumului Judeţean 661. Durata de rambursare a creditului este de 20 de ani. Din acest credit au fost folosiţi 52 milioane de le, valoare rezultatăp în urma desfăşurîării procedurii de achiziţie. Creditul a fost contractat de la Bancpost,iar dobânda pentru este variabilă pe fiecare lună şi este rezultată de indice Robor“, a spus Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj . 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite