Târgu-Jiu: Primar cercetat penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Vezi aici ce reacţie a avut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus începerea urmăririi penale faţă de primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, dar şi faţă de Alexandru Simescu, dirigente de şantier, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, asimilate infracţiunilor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals.

Alte două persoane vor fi cercetate penal pentru complicitate la infracţiunile comise de primarul comunei Turcineşti şi dirigintele de şantier.   

„Faptele pentru care cei patru învinuiţi sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj constau în aceea că Gogălniceanu Vasile, în calitate de primar al comunei Turcineşti, judeţul Gorj şi Simescu Alexandru în calitate de diriginte de şantier au întocmit documente false privind lucrările executate conform contractului încheiat la data de 18 mai 2009 între Primăria Turcineşti şi SC PRES SANITAS SRL, SC Compania Romprest Service SA şi SC Constunc SRL, având ca obiect «sistem public de alimentare cu apă a comunei Turcineşti» şi au acceptat la plată lucrări care nu au fost executate, iar Mărgărit Gabriel Florin şi Lungu Constantin au întocmit documentele false privind executarea lucrărilor, prejudiciul creat fiind de 532.613 lei”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vasile Găgălniceanu, primarul comunei Turcineşti susţine că este nevinovat: „Nu ştiu nimic. Tot ceea ce ştiu este că am fost invitat mâine la Parchet. A fost un dosar lan DNA, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, dar eu nu sunt vinovat.  A existat un diriginte care a semnat, nu cred că pot să răspund eu pentru ce semneaza un specialist".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite