Târgu-Jiu: Prima mămică din 2011 va lua indemnizaţie doar un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilia Coica, din comuna Arcani, a dat naştere unei fetiţe de peste patru kilograme, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2011. Pentru că a născut după miezul nopţii dintre ani aceasta va primi ajutor înjumătăţit de la stat pentru creşterea fetiţei sale, conform noilor dispoziţii intrate în vigoare.

La Secţia Maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au venit pe lume, pe 31 decembrie 2010 şi 1 ianuarie 2011, şase copilaşi. În ultima zi a anului care tocmai a trecut au văzut lumina zilei două fetiţe şi un băieţel. Pe data de 1 ianuarie 2011 s-au născut tot două fetiţe şi un băieţel. Primul copil născut la Maternitate din Târgu-Jiu în 2011 este o fetiţă. Potrivit medicilor, toţi bebeluşii născuţi pe cale normală au peste trei kilograme şi sunt perfect sănătoşi. „Sunt foarte frumoşi, sunt sănătoşi, la fel şi mamele lor. Ei vor rămâne câteva zile sub strictă supraveghere“, a declarat medicul neonatolog Tatiana Cucu.


Un an de concediu pentru mame din 2011


Mamele care au născut înainte de miezul nopţii vor putea asigura copiilor lor doi ani de concediu maternal, însă cele care au născut pe 1 ianuarie nu vor mai sta doi ani acasă pentru a creşte copilul, ci doar un an. Valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului va rămâne neschimbată. Mamele din 2011 vor fi recompensate cu o primă în valoare de 500 de lei dacă se vor întoarce la muncă după primul an din viaţa micuţului. Cele care nu doresc să se întoarcă la locul de muncă în cel de-al doilea an, se vor afla în concediu fără plată. Lăuzele sunt fericite că au primit cel mai frumos cadou din viaţa lor.
Emilia Coica, de 22 de ani, din comuna Arcani, este prima femeie care a devenit mămică în 2011. „Am o fetiţă de 4.200 de grame şi sper să ieşim din spital curând. S-a născut în dimineaţa zilei de Sfântul Vasile, ziua de nume al soţului meu, la ora 6.15. Nu am apucat să nasc în 2010, dar pentru mine nu contează noua lege a indemnizaţiilor. Voi sta cu fetiţa acasă doi ani, chiar dacă nu voi fi plătită în cea de-a doua parte de concediu. Am lucrat ca brutar câţiva ani şi în primul an de concediu voi primi indemnizaţie“, a spus proaspăta mămică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite