Târgu-Jiu: Preşedinta elevilor gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este reprezentanta elevilor din judeţul Gorj. Mădălina Duţuleasa este elevă în clasa a XII-a la Colegiu Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor.

Mădălina Duţuleasa este preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor din judeţul Gorj şi, în acelaşi timp, este liderul elevilor din Colegiul Naţional «Spiru Haret». „La începutul anului şcolar au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor din cadrul liceului. Am fost votată de şefii de clasă şi, apoi, am devenit şi preşedintele consiliului pe tot judeţ.  În cadrul Consiliului pe care-l conduc, elevii au venit cu mai multe propuneri în privinţa îmbunătăţirii legii educaţiei. Am participat zilele trecute la o întâlnire cu primarul municipiului Târgu-Jiu în cadrul căreia am făcut sugestii pentru schimbarea imaginii oraşului, cum ar fi amenajarea de spaţii verzi şi renovarea cinematografului, care este într-o stare deplorabilă“, ne spune şefa elevilor din Gorj.

Studiază limba engleză la Oxford

De doi ani merge să studieze limba engleză la o şcoală din Oxford, Anglia. „Merg în vacanţa de vară şi urmez cursurile timp de două săptămâni. Locuiesc la familii britanice. Sunt foarte liniştiţi, foarte politicioşi şi deosebit de înţelegători, deşi sunt nişte oameni destul de reţinuţi. Este o atmsoferă total diferită faţă de cea din România şi un stil de viaţă de invidiat, în sensul că au o situaţie materială foarte bună, duc o viaţă foarte liniştită şi sigură“, ne povesteşte Mădălina Duţuleasa.
Anul trecut a participat, de Ziua Europei, la Strasbourg, la concursul Euroscola,  alături de alţi 25 de colegi din şcoală şi trei profesori. „Am simulat o şedinţă a parlamentarilor europeni. Am fost împărţiţi în comitete şi am dezbătut probleme actuale din Uniunea Europeană. La acest concurs au luat parte aproximativ 800 de elevi din toate ţările Uniunii Europene“ ne mărturiseşte Mădălina Duţuleasa.

Premiul special la olimpiada de biologie

Până la vârsta de opt ani a trăit în localitatea Turceni, după care s-a mutat în Târgu-Jiu şi s-a înscris la Colegiul Naţional «Spiru Haret». „A fost foarte greu să mă adaptez, pentru că eram destul de în urmă cu materia, mai ales că noii mei colegi studiau limba franceză deja de un an şi jumătate, iar eu nu făcuse nici măcar o oră de studiu“, ne povesteşte Roxana. La început a participat la olimpiada de biologie, dar, apoi, a îndrăgit limba engleză, disciplină predată şi de mama ei „Am avut pasiuni diverse de-a lungul timpului. Prima dată am participat la olimpiada de biologie în clasa a IX- a, când am obţinut locul patru pe judeţ, iar apoi, trei ani la rând am câştigat primul loc pe judeţ la olimpiada de limba engleză. Pasiunea pentru engleză o am de mică şi mi-a fost insuflată de mama mea, care este profesoară de limba engleză la acelaşi colegiu la care învăţ. Cel mai bun rezultat l-am obţinut în acest an la olimpiada naţională de limba engleză de la Cluj-Napoca, unde am obţinut premiul special, cu media 9,10“.

Profil

Născută. 8 aprilie 1991, Turceni.
Studii. Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional «Spiru Haret», Târgu-Jiu
Familie. O soră mai mare

Întrebări şi răspunsuri

Ce carieră vrei să urmezi?
Intenţionez să urmez Facultatea de Drept din Bucureşti şi, după terminarea studiilor,  să intru la Institutul de Magistratură. Mi-ar plăcea să devin judecător, pentru că îmi place dreptatea şi să fiu obiectivă.
Te-ai gândit să pleci din ţară şi să studiezi în străinătate?
Am avut o ofertă foarte tentantă, dar, pentru moment, nu îmi doresc să plec din ţară deoarece mi-ar fi foarte greu fără apropiaţi: familie şi prieteni. Aş fi putut să fiu admisă foarte uşor la o facultate din Oxford, dar prefer să rămân în România şi să încerc să-mi fac o carieră în ţară.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite