Târgu-Jiu: Preotul snopit în bătaie de propria soţie, dependent de ţigări şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciobanu, din Tismana, a primit luni seara o bătaie soră cu moartea. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe, dar preotul, ca slujitor al Domnului, şi-a iertat nevasta.

Scandalul a început luni seara, în jurul orei 22.00, la scurt timp timp după ce preotul Nicolae Ciobanu a făcut cu cazanul. Soţia sa s-a înfuriat atât de tare când a văzut că a întrecut limita la băutură, încât a luat un par din bătătură şi i-a aplicat o corecţie cum rar ţi-e dat să vezi într-o familie de credincioşi.

image

Amelia Ciobanu, de 35 de ani, era supărată şi de faptul că preotul fusese supendat de la biserica din Celei, iar băutura a constituit picătura care a umplut paharul. „Da, m-a bătut nevasta. Şi eu sunt de vină. Nu i-am mai adus bani cu plasa“, a spus Nicolae Ciobanu, în timp ce scria plângerea pe care ulterior a retras-o, tremurând din toate încheieturile.

image

Bărbatul de 42 de ani este internat la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, iar medicii spun că situaţia lui s-a îmbunătăţit. „Starea lui de sănătate este mai bună. S-a prezentat cu răni la cap şi la gât. Mirosea foarte tare a alcool“, a declarat Liliana Puiu Voichiţa, medic la UPU Târgu-Jiu. Conflictul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor gorjeni. „Poliţiştii  din Tismana au fost sesizaţi prin 112 de către un localnic, cu privire la faptul că în urma unui conflict intrafamilial izbucnit între Nicolae C. de 43 ani şi Maria A. C. de 36 ani, aceasta din urmă şi-a lovit soţul cu un obiect ascuţit în zona gâtului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Supendat din funcţia de preot al Parohiei din cauza băuturii

Oamenii din sat spun că preotul că consuma foarte mult alcool, mai ales în ultima perioadă. Până şi primarul a auzit de faptul că preotul din Celei le avea zdravăn cu băutura, motiv pentru care a fost suspendat din funcţia de preot al Parohiei.

image

Venea la slujbe beat şi de aceea a fost suspendat de Parohie. În prezent acesta este înlocuit de către o altă persoană“, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.Cosmin Bălan, protopopul din Târgu-Jiu, a confirmat că Nicolae Ciobanu a fost suspendat din cauza indisciplinei: “Preotul din Celei, Nicolae Ciobanu, a fost suspendat din cauza unor abateri disciplinare şi urmează ca la data de 1 septembrie să fie suspus unei noi întâlniri cu consistoriul de la Mitropolia Olteniei. Purtarea preotesei este inadecvată. Familia unui preot trebuie să dea exemplu comunităţii, în niciun caz să se comporte astfel. Am văzut-o mai de mult pe preoteasa Ciobanu şi mi s-a părut a fi o femeie dură”, a spus protopopul Cosmin Bălan. Mama preotului, Maria Ciobanu, în vârstă de 73 de ani, din comuna Godineşti, a povestit că viaţa fiului său cu preoteasa a fost infernală: „L-a mai bătut pe Nicu şi anul trecut, i-a rupt piciorul şi a stat şapte luni cu piciorul bolnav. Este o nemernică, nu îi doresc nimănui o asemenea soţie şi o aşa noră. Eu nu mai mergeam pe la ei de frica ei, mi-e teamă să nu mă bată şi pe mine. De când a fost el suspendat, parcă a înnebunit. Au şi datorii mari şi el nu mai are bani. Copilul meu o iubeşte şi nu vrea să divorţeze”.

Rudele bătăuşei fac declaraţii şocante

Maria Balaci, mătuşa preotesei, nu a fost prea surprinsă de scandalul de luni seara, întrucât certurile erau la ordinea zilei în familia Ciobanu.

image

Am auzit-o că ţipa, dar am crezut că e ca de obicei. Preotul o dădea dracu şi scotea toate porcăriile pe gură. De trei ani numai într-o ceartă au ţinut-o, iar de şase luni i s-a interzis să mai fie preot din cauza băuturii. 18 ani cât a fost preot parcă avea har de la Dumnezeu şi ne vindeca şi de boli. Am mai văzut bătăi între ei. Ea a luat un par şi dădea în el ca-n vacă. Au toate geamurile sparte la casă. E păcat de gemeni, au doi copii gemeni de 17 ani. Preotul mai venea la mine şi îmi zicea «Tanti Mărioară, dă-mi rachiu şi ţigări», dar eu îi spuneam « N-am părinte, că ai destul la cap». Alaltăieri îl văzui cum l-a făcut mumă-sa, dezbrăcat complet. Când mă uitai bine văzui că-i popa“, a spus Maria Balaci, mătuşa şi vecina preotului şi a preotesei.

Nicolae ciobanu a oficiat slujbe vreme de aproape două decenii la Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva, din satul Celei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite