Târgu-Jiu: Premiantul care mânca din gunoi se bucură acum de noua locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiantul Vasilică Viţă are acum un partener de joacă
Premiantul Vasilică Viţă are acum un partener de joacă

Ionel Viţă, Frosa Dragomir şi fiul lor premiant, Vasilică Viţă, au locuit într-o clădire infectă şi fără curent electric. Astăzi sunt fericiţi când ştiu că vor petrece sărbătorile în căldură şi curăţenie.

Ionel Viţă de 40 de ani, Frosa Dragomir, de 48 de ani, şi fiul lor Vasilică Viţă de 12 ani au locuiau în judeţul Dolj, în localitatea Argetoaia, însă au fost izgoniţi de rudele lor. Părinţii lui Vasilică au venit în Gorj ca să muncească, să-şi facă un rost în viaţă, departe de familie. Au locuit şapte ani mai rău ca nişte animale, într-o cocioabă, cu pereţi înnegriţi şi fără lumină, aflată la marginea oraşului. Pentru că nu aveau venituri, în tot acest timp, au mâncat de la groapa de gunoi a oraşului şi din colectarea sticlelor de plastic. Uneori îşi potoleau setea cu apă din Jiu.  

  Vasilică, tânărul de 12 ani a întrerupt şcoala un an de zile din cauză că părinţii nu aveau ce să-i dea să mănânce şi, cu atât mai puţin, bani de haine sau cărţi. Înainte să renunţe, băiatul a fost premiant la şcoală. Reprezentanţii autorităţilor locale au pus la dispoziţie o locuinţă în cartierul Iezureni pentru cele trei suflete care nu mai sperau să iasă vreodată din cantonul în care se puteau îmbolnăvi oricând. „Eram pe teren, am văzut o groapă mare de gunoi. Mi-am dat seama că cineva locuieşte acolo. Împreună cu reprezentanţii serviciilor şi direcţiilor aflate în subordinea Primăriei, am hotărât să le punem la dispoziţie o garsonieră, să nu-şi mai petreacă sărbătorile în mizerie şi întuneric“, a declarat Primarul Florin Cârciumaru.

„Dacă învăţ, scap de sărăcie“


Ieri, angajaţii Primăriei le-au oferit şi pachete cu alimente, constând în produse din carne,  alimente de bază precum şi un brad de Crăciun. Lui Ionel Viţă, tatăl lui Vasilică, nu-i vine să creadă că a scăpat de condiţiile infecte din cocioabă. Acum vechea locuinţă a rămas doar o amintire neplăcută. „În viaţa mea nu am mai văzut asemenea lux. Dincolo dormeam îmbrăcaţi de frig, iar când afară ploua, ploua şi înăuntru. Aici ne putem face o baie, putem dormi liniştiţi“. Părinţii lui Vasilică au promis că îl vor da din nou la şcoală. Băiatul a fost înscris la şcoala generală nr. 1 din Târgu-Jiu. Acesta şi-a amintit astăzi cum învăţa în frig, la lumina lumânării. „Vreau să continui şcoala. Cred că dacă învăţ, scap de sărăcie“, mărturiseşte băiatul care deja şi-a făcut prieten, un câine din zona respectivă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite